Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, geniş çaplı bir inceleme gerçekleştirerek 5.000 TL tutarındaki ikramiye programını genişletti. Peki çalışan emeklilere ikramiye yatacak mı? Ne zaman yatacak?

Güncelleme:

Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in haberine göre; ilgili yasal düzenleme önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak ve yasalaşma süreci tamamlandıktan sonra, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemelerin Aralık ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İkramiye ödemeleri, emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak; bu süreçte herhangi bir başvuru veya belgeye gerek duyulmayacak. Çalışmayan emeklilere yönelik ödemeler ise 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. SSK'lılar, tahsis numaralarına göre 11-12-13 Kasım tarihlerinde emekli ikramiyesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri 14 Kasım'da ödemelerini hesaplarında gördü.

Ödemelerin Aralık ayının 15'inden önce yapılması durumunda, emekli ikramiyesi hesaplara otomatik olarak geçecek. Vefat eden sigortalıların eş ve çocukları da ikramiye ödemelerinden faydalanacak; bu ödemeler hisse oranına göre gerçekleştirilecek. 5 bin liralık ikramiye hakkından mahrum kalan dul ve yetimler için ise ödeme sürecinin başlatılması bekleniyor.

Çalışmalar sürüyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu. Söz konusu çalışma yasa maddesi haline geldikten sonra, bir önerge ile torba yasaya eklenerek yasalaşacak.
 
 
 

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800