Bütün toplum kesimlerinin enflasyon karşısında... Mahfi Eğilmez 2023 büyümesi hakkında yazdı!

İktisatçı Mahfi Eğilmez; 2023 Büyümesi, Deflatör ve Enflasyon Hesapları Üzerine Açıklamalar ve Bazı Düşünceler başlıklı yeni yazısını kaleme aldı. Eğilmez, TÜFE sepetinin, fiyat derlemelerinin ve hesaplamalarının yeniden gözden geçirilmesinin gerektiğini ve bunun nedenlerini paylaştı.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez; bloğunda 2023 Büyümesi, Deflatör ve Enflasyon Hesapları Üzerine Açıklamalar ve Bazı Düşünceler başlıklı yeni yazısını kaleme aldı. TÜFE sepetinin, fiyat derlemelerinin ve hesaplamalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünen Eğilmez, bütün toplum kesimlerinin enflasyon karşısındaki mağduriyetinin giderilmesini buna bağladı.

   Görüşlerini kendi X hesabından paylaşan Mahfi Eğilmez, "TÜFE sepetinin, fiyat derlemelerinin ve hesaplamalarının yeniden gözden geçirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Bu, yalnızca emekçilerin emeğinin karşılığının doğru verilmesi için değil bütün toplum kesimlerinin enflasyon karşısındaki mağduriyetinin giderilmesi ve enflasyonu düşürecek doğru para ve maliye politikaları izlenebilmesi için de zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

   Eğilmez'in yazısına bu linkten ualaşabilirsiniz: https://t.co/llrWLPY29v

   Mahfi Eğilmez'in gönderisinin altına gelen bazı yorumlar ise dikkat çekti.

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800