Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında tüm yurda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. İşte bölge bölge hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mart'a dair hava durumu raporunu yayınladı. Güncel tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve yoğun bulutluluk görülecek.

Karla karışık yağmur etkili olacak

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç, yağmur ve sağanak yağışlarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur etkili olacak.

Ancak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.  Ayrıca, güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı görülebilir.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Bölgelere göre hava durumu: 

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunun iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. 

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu dışında (Van, Hakkari ve Şırnak) bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey kesimleri ile güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. 

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800