Bu çıtır börek sofranızın vazgeçilmezi olacak! Sadece 3 kaşığı koymanız yeterli

Eğer siz de unutulmaz bir börek deneyimi yaşatmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey bu sihirli dokunuşu eklemek! İşte damağınızda uzun süre iz bırakacak bir börek tarifi...

Güncelleme:

Günün her saatinde, sabah, öğle ve hatta akşam yemeklerinde bile mutlaka yer bulan böreğin o eşsiz lezzeti, muhteşem dokusu ve ağızda patlayan tadıyla herkesi büyülemeye devam ediyor.

Sadece 4 adet yufka kullanarak hazırlayacağınız bu tarifle sofranızda anında bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. İşte çıtır çıtır börek tarifi...

Çıtır Börek tarifi 

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı soda
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı süt

 İç harcı için:

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Yumurta sarısı, isteğe göre susam veya çörekotu

Çıtır Börek yapılışı

Geniş bir kase içerisine sıvı yağ, un, sirke, süt ve 3 yemek kaşığı sodayı ekleyin, ardından homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Tezgahın üstüne bir adet yufka serin. Hazırladığınız sodalı karışımı yufkanın üzerine, fazla ıslanmayacak şekilde yayın. Ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü yufkaları da aynı şekilde sodalı karışımla ıslatın ve tercihinize göre iç harcı ekleyin. Patates ve peynir harcına maydanoz ekleyerek farklı bir lezzet deneyimi yakalayabileceğinizi unutmayın. Böreğin en üst katmanına da bu harçtan ekledikten sonra yumurta sarısını sürün.

Bu noktada fırını ısıtmayı unutmayın. Böreğinizi fırına koymadan önce kesmeyi düşündüğünüz parçaları belirleyerek işi kolaylaştırabilirsiniz. Fırın ısısını ayarladıktan sonra böreği eşit parçalara keserek fırın tepsisine yerleştirin. Alt ve üst yüzeyi güzelce kızarana kadar böreği fırında pişirin. Pişirme işleminden sonra böreği 10 ila 15 dakika arasında dinlendirerek soğumasını sağlayın. Ardından kesme yerlerinden bir kez daha keserek, servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

Yorumlar
Kalan Karakter 800