Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Mart ayı itibarıyla %61,1'e yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürme noktasında kararlı adımlar atmaktayız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Bursa İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
 
KKM HESAPLARINDAKİ BAKİYE BELLİ OLDU

Bakan Nebati, "KKM hesaplarındaki bakiye ile ilgili Bakan Nebati, "1 Nisan itibarıyla 695 milyar TL'ye ulaşmış durumda. KKM ve katılım hesapları ile döviz kurunda stabilazasyon sağlandı ve enflasyon üzerindeki kur baskısını azalttık. Bu amaçla KKM ve bununla sunulan finansal enstrümanlar ile döviz kurundaki oynaklığı kısa zamanda giderdik. Mart ayı itibarıyla %61,1'e yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürme noktasında kararlı adımlar atmaktayız." dedi.

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI

Bakan Nebati şunları kaydetti:

"Enflasyonda beklentiye yönelik adımlarla yıl sonunda enflasyonun makul seviyeye geldiğini hep birlikte göreceğiz. Bundan sonra yapmamız fiyatlardaki gereken şey davranış bozukluğunun giderilmesiyle, makro ekonomik göstergelerdeki iyileşme ile yatay geçişten sonra daha makul bir enflasyon sarmalından çıkacağımız döneme gireceğiz."

Bakan Nebati, "Fahiş fiyat uygulayan işletmeleri yakinen izliyoruz. Beklentilerini enflasyon daha da yükselecek kurgusu üzerine kuranlar ve bunun üzerinden fahiş fiyat uygulayan işletmeler takibimiz altındadır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800