Ankara'da simit fiyatlarına gelen zam iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidine zam kararını iptal ettiklerini belirterek, "Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" açıklamasında bulundu.

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidi fiyatları konusunda bir açıklama yaptı. Delibaş, geçen hafta esnafın zam talebini değerlendirdiklerini belirterek, "Cuma günü Ankara simidinin satış fiyatını 10 liradan 15 liraya çıkarmıştık, ancak daha sonra yaptığımız bir değerlendirme sonucunda bu fiyatın yüksek olduğuna karar verdik. Bugün itibarıyla zamın iptaline karar verdik ve Ankara simidi 10 liradan satılmaya devam edecek. Gücümüz yettiğince de bu fiyatta devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'Destek alırsak zam yapmayız'

Delibaş, simitçi esnafının fedakarlık yaptığına dikkat çekerek, "Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden un desteği aldık ve bu süreçte 9 ay boyunca hiç zam yapmadık. Eğer esnafımız desteklenirse bir sene boyunca zam yapmayız. Ham madde bizim için önemli. Maliyetler artarsa mecburen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak destek alabilirsek zam yapmaktan kaçınırız." değerlendirmesinde bulundu.

Maliyet farklılıklarının esnafın bulunduğu yerlerin kiralarından kaynaklandığını vurgulayan Delibaş, taban-tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin faydalı olabileceğini belirtti.

Ayrıca, yapılan bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığını dile getiren Delibaş, "Bazı sözlerimiz siyasi bir boyuta çekildi, bu nedenle özellikle devlet büyüklerimizden özür diliyoruz. 'Bizim kendi esnaf teşkilatımız özür dilemeli.' diye ifade etmek istemiştik ancak sözlerimiz farklı şekilde algılandı. Üzdüğümüz halkımızdan özür diliyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler simit Ankara Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800