Amazon araba satışına başlıyor: Hangi otomobil markasıyla anlaştı?

Amazon tarafından yapılan duyuruda, 2024 yılında ABD'deki Amazon kullanıcılarına otomobil satışının başlayacağı belirtildi. Amazon'un bu kapsamda ilk satış yapacağı otomobil markası belli oldu.

Dijital alışveriş deneyiminde müşterilere, çeşitli tercihlere göre model, donanım, renk ve özellikleri içeren araçları bölgesel olarak Amazon üzerinde arama imkanı sunulacağı ifade edildi.

Amazon tarafından yapılan duyuruda, 2024 yılında ABD'deki Amazon kullanıcılarına otomobil satışının başlayacağı, bu kapsamda Hyundai'nin ilk satışı gerçekleştirecek marka olacağı belirtildi.

Açıklamada, müşterilerin çeşitli ödeme ve finansman seçenekleriyle çevrim içi ödeme yapabileceği ve daha sonra araçlarını yerel bayilerden teslim alabileceği ya da istenirse aracın kendilerine teslim edilebileceği vurgulandı. Hyundai'nin Amazon Web Services (AWS) ile yaptığı anlaşmanın, şirketin dijital dönüşümünü hızlandırarak daha veri odaklı bir kuruluş haline gelmesini sağlayacağı belirtildi.

Amazon araba satışına başlıyor: Hangi otomobil markasıyla anlaştı?  resim: 0

Yapay zeka asistanı ile daha etkileşimli hale gelecek

Hyundai'nin yeni nesil araçlarının Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ile daha etkileşimli hale geleceği ve 2025'ten itibaren Hyundai'nin yeni nesil araçlarını satın alanların bu deneyime araçlarında da erişebileceği bilgisi paylaşıldı. Amazon CEO'su Andy Jassy, Hyundai'nin yenilikçi bir şirket olduğuna vurgu yaparak, ortaklığın çevrim içi araç satın alma kolaylığını artırmayı ve Hyundai araçlarında Alexa kullanımını kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.

Etiketler Hyundai Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800