Endişeli hissediyorsanız bu yöntemleri uygulayın!

Hepimiz endişeli hissettiğimiz zamanlardan geçiriyoruz. Bazılarımız kaygıya diğer kişilerden daha yatkınız. Eğer endişelerinizden uzaklaşmak istiyorsanız işte deneyebileceğiniz dört yöntem.

1 4

Endişe genellikle uykuyu, ilişkileri ve konsantrasyonu bozar. Ve daha net hissetmemizi sağlamaktan ziyade düşüncelerimizi bulanıklaştırır.

Modern kaygı genellikle felaketlere dönüşeceğinden korktuğumuz tehditlerle ilgilidir. Örneğin, performansınızda bir kusur ortaya çıkar ve bunun birçok hatanın başlangıcı olacağından statünüzü, kariyerinizi ve çok çalıştığınız her şeyi kaybetmekten endişelenirsiniz.

Basit ama etkili bir yöntem olarak kendinize şunu söyleyin: "Şu anda acil bir durum yok. Şimdi sakinleşmek için kendime zaman verebilirim." Sorun hakkında strese girmekten bir dakika uzaklaşmak için kendinize izin verin. Ardından, bunu beş dakika veya 10 dakikaya uzatın. Bu yöntem sizin için etkili olana kadar deneyin, ardından 30 dakika veya bir saat deneyin.

2 4 GÖRÜŞ ALIN

Sizin kadar akıllı veya vicdanlı olan, ancak sizden farklı düşünen biri, endişenizin konusu hakkında ne düşünür? Bunu çözmek için seçenekleriniz nelerdir? Bu tanıma uyan birine sorarak bunu test edin.

Kaygıya genellikle bir utanç duygusu veya başkalarına güvenmeme eşlik eder. Korkularınızı başkalarına açıklayarak kaygı sarmalının bu kısmını bozabilirsiniz.

3 4 TEMEL DEĞERLERİNİZE ODAKLANIN

Sizin için önemli şeylere odaklanın. Düzene değer veriyorsanız, sizi daha fazla düzenli hissettiren şey nedir? Eğer önemsemeye değer veriyorsanız, bunu sevdiklerinize nasıl ifade edebilirsiniz? Çalışkanlığa değer veriyorsanız, bunu nasıl hayata geçirebilirsiniz?

Bu yöntem, kaygıdan kaçınmanın ötesinde birçok değere sahip, yetkin ve çok yönlü bir yetişkin olduğunuzu güçlendirdiği için, temellenme ve dengelenme hissi verebilir.

Bu stratejiyi kullanmak için gereken beceri, seçtiğiniz değeri ifade eden basit, tek bir eylemi tanımlayabilmenizdir. Örneğin, 15 dakikadan daha kısa sürede yapabileceğiniz ve düzen duygunuzu geliştirecek bir şeyi (eğer bu sizin değerinizse) düşünmek sizin için ne kadar kolay?

15 dakika çok endişeli olduğunuz durumlarda çok uzun bir süre gelebilir, isterseniz 5 dakikalık versiyonlarını da düşünün. Örneğin, bazı giysileri yıkamaya hazır hale getirmek.

4 4 KAÇMAYIN

Hepimiz endişeli duygulardan kaçmak için bir şeyler yaparız. Çoğumuz için, bunlar genellikle olumlu olarak görülenleri (egzersiz yapmak veya kendinizi işe vermek) ve genellikle olumsuz olarak görülenleri (bir dondurma yemek) gibidir. Yöntem ne olursa olsun, kaygıdan kaçınmaya çalışmak zor bir iştir.

Endişeli duygulardan kaçmaya çalışmaya mola verin. Kaygılı duyguları bastırmaya çalışmak yerine, yarım saat boyunca var olmalarına izin verin ve işinize bakın. Bu süre zarfında, endişeli duygularınızın sizi bunaltmayacağı veya size zarar vermeyeceği varsayımıyla hareket edin.

Endişeli duygularınızın var olmasına ve dalgalar halinde gelip gitmesine izin verin.

Bu yöntemle kaygınızı giderecek bir çözüm bulmaya çalışırsınız.

Etiketler Kaygı Stres
Yorumlar
Kalan Karakter 800