İlişkinizde para konuşurken işe yarayacak ipuçları

İlişkilerde maddi konuları konuşmak açıkça konuşmak sağlıklı bir ilişki için gereklidir. Ancak, bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini biliyor muyuz? İşte size faydalı olabilecek bazı ipuçları...

Güncelleme:

Tutum ve niyetinizi kontrol edin

“Yargılamak yok…” ile başlayıp yargılayarak sonlanan diyaloglar sohbetinizi geliştirmeyi engeller. Sözlerinize sadık kalın.

Kırılganlıklarınız için yardım alabilir, onları güçlendirebilirsiniz

Hassas konularınız hakkında kolay sorular sorarak yardım alma sürecinizi hızlandırın. Örneğin, “Finansal durumumuz bir süredir aklımı kurcalıyor, bu konuda benimle konuşmak ister misin?” Ne demişler, bir elin nesi var iki elin sesi var!

Değişime kendinizden başlayın

“Kimseyi değiştiremezsiniz…” cümlesini hatırlayın. Sevgilinizi değişiminize veya hedefinize ulaşmanıza destek olmaya davet edin.

Takımınızı güçlendirin

Aile kurmak ve nesilden nesle bir varlık yaratmak takım gayretidir. Hepsi iş birliği ve şefkatle ilgili. Takımınızı güçlendirmek için birbirinizle olan iletişiminizi güçlü tutun.

Bağımsızlık ve ortaklık dengesi

İlişkide maddi konuları tartışırken, bireysel bağımsızlığı ve ortaklık dengesini korumak önemlidir. Her iki tarafın da kendi kişisel harcamalarını yapabileceği bir denge bulunmalıdır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800