Feminen Ne Demek? TDK'ye Göre Feminen Ne Demektir?

Feminen kelimesi, öncelikle kadınsı ve dişi anlamlarını ifade ederken aynı zamanda kadın davranışları sergileyen erkek anlamını da taşımaktadır. Haydi gelinin Feminen ne demek birlikte bakalım?

Güncelleme:

Feminen kelimesi, öncelikle kadınsı ve dişi anlamlarını ifade ederken aynı zamanda kadın davranışları sergileyen erkek anlamını da taşımaktadır. Son dönemlerde popüler kültürün etkisiyle, feminen kelimesinin kullanım alanı genişlemiştir. Ancak, feminen kavramı tam anlamıyla cinsiyetlerin sınırlarını aşan bir nitelik taşımaktadır. Feminen kadın ve erkek kavramları, geleneksel toplumsal cinsiyet rollerine karşı çıkarak, cinsiyet kimliği ve ifadesinde farklılıklara açık bir yaklaşımı ifade eder.

Feminen Nedir? TDK 

Feminen kelimesinin sözlük anlamı, kadınsı nitelikleri ifade etmekle birlikte genellikle erkekler için kullanılan bir terimdir. Kadına benzeyen, kadını andıran ve kadınsı anlamları içerir. Kelimenin kökeni Fransızca olmakla birlikte, bedensel ve ruhsal özellikleri kadına benzeyen erkekler için kullanılır. Ancak, feminen kelimesi ve feminizm kavramı birbirleriyle karıştırılmamalıdır, çünkü bu iki kavramın anlamları oldukça farklıdır.

Feminen Erkek Ve Kadın 

Erkeklerin davranışlarında kadınsılık özellikleri göstermesi durumunda feminen kelimesi kullanılmaktadır. Örneğin, ayna karşısında vakit geçirerek göğüs kıllarını almak gibi davranışlar, feminen bir tutum olarak nitelendirilmektedir. Kadınlar ise dişil özelliklerini başarılı bir şekilde kullanmaları durumunda feminen kadın olarak adlandırılmaktadır. Her bireyde feminen özelliklere rastlamak mümkündür. Ancak erkeklerde dişil niteliklerin aşırı görülmesi durumunda feminen tanımı kullanılabilmektedir.

Ayrıca Bakınız;

Maskülen Ne Demektir? 

Yorumlar
Kalan Karakter 800