Agnostik ne demek? Agnostik kelimesinin anlamı nedir?

Agnostik ne demek? Agnostik ne anlama gelir? Soruları sıkça aratılmakta. Peki agnostik nedir? Agnostik'in TDK anlamı nedir? İşte agnostik kelimesinin ne anlama geldiği hakkında merak edilenler…

Agnostik ne demek?

"Agnostik" terimi genellikle din, tanrısal varlık veya metafiziksel konular hakkında bir kişinin inanç veya bilgi duruşunu tanımlamak için kullanılır. Agnostisizm, Yunanca "agnostos" kelimesinden türetilmiştir, bu da "bilinmez" veya "anlaşılamaz" anlamına gelir.

Agnostik insanlar tanrısal varlığın varlığı veya yokluğu hakkında kesin bir bilgiye sahip olamayacaklarına inanırlar. Bu nedenle agnostik bir bakış açısına sahip olan kişiler, bu konular hakkında kesin bir inanç veya görüş sunmak yerine bilgi sınırlamalarının farkındalığını vurgularlar.

Agnostisizm bir tür epistemolojik (bilgi teorisi) yaklaşım olarak da düşünülebilir. Agnostik insanlar, dini veya metafiziksel inançlara yönelik bilgiye sahip olmanın zor veya imkansız olduğunu düşünürler. Bu nedenle teistik inançları (tanrının varlığına inanma) veya ateistik inançları (tanrının varlığını reddetme) benimsemek yerine, bu konuların insan anlayışının ötesinde olduğunu ve kesin bir bilgiye ulaşmanın zor olduğunu savunurlar.

Agnostik'in TDK'de yer alan anlamı nedir?

(Fransızca agnostique)


(sıfat, felsefe) Bilinemezci.

(sıfat) Bilinemezcilikle ilgili.

Yorumlar
Kalan Karakter 800