Sinemalar canlandı, Barbie filmi hasılat rekoru kırıyor!

Mattel'in aynı adlı oyun serisine dayanan Amerikan romantik komedi filmi Barbie, 21 Temmuz 2023'te vizyona girdi. Barbie, dünyanın dört bir yanından ilgi gördü ve bu ilginin sonucunda rekorlara imza attı. İşte, Barbie filminin merak edilen hasılatı...

Barbie filminin yönetmenliğini yapan Greta Gerwig film senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldı. Filmin geliştirilme süreci 2014 yılında Sony Pictures'da başladı. Birden çok yazar ve yönetmen değişikliğinin, baş karakteri oynamak için iki ayrı aktrisin seçilmesinden sonra Sony seçimleri tamamladı ve haklar Warner Bros.'a resmen devir edildi.

Filmin başrolünde Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Emma Mackey, Simu Liu, Issa Rae, Kate McKinnon, Ariana Greenblatt, Alexandra Shipp, Will Ferrell, Michael Cera ve Hari Nef yer alıyor.

Ana çekimler Mart 2022'de İngiltere/ Leavesden'deki Warner Bros. Studios'ta başladı. Barbie 21 Temmuz 2023'te Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkede vizyona girdi.

Greta Gerwig yönetmenliğinde çekilen "Barbie", sinemaseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Açılış haftasında 162 milyon dolarlık bilet satarak tüm zamanların en yüksek açılış hasılatı yapan 20 filmi arasına girdi.

Sinema endüstrisinde zorlu dönem bitiyor mu?

Pandemi dönemi ve onun getirdiği ekonomik krizler sebebiyle sinemalar son dört yıldır ciddi bir krizin içindeydi. 2019 ile 2022 arasında ABD'de toplam 2.165 sinema salonu kapandı. Salgın korkusu ve ardından gelen ekonomik sorunlar nedeniyle seyirci sayısıyla birlikte çekilen film sayısında da ciddi düşüşler yaşandı.

Beklenmeyen Başarı ve ''Barbie''
Beklenmeyen Başarı ve ''Barbie''

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı "Barbie" filminin bu derece büyük bir başarıya ulaşması, pandemi sonrası zor günler yaşayan sinema sektörüne can suyu oldu. Film, tüm zamanların hafta sonları en iyi açılış yapan filmler listesinde 10. sıraya yerleşti. 

Barbie "Jurassic World", "Kara Şövalye" ve "Örümcek Adam" gibi önemli filmleri geride bıraktı.

Başarının ardındaki sır: Yenilikçi pazarlama ve sosyal medya etkisi!
Başarının ardındaki sır: Yenilikçi pazarlama ve sosyal medya etkisi!

"Barbie"nin büyük başarısında, özellikle yetişkin tüketici kitlesi için hazırlanan pazarlama yöntemlerinin ve sosyal medya etkileşimlerinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Filmin ana karakterleri dergiler başta olmak üzere çeşitli medya kanallarında boy göstermişti.

Barbie’nin salonları doldurmasında halkla ilişkiler etkinliklerinin yanı sıra , Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filmi ile aynı gün vizyona girmesinin de etkili olduğu tahmin ediliyor. Sinema otoriteleri iki filmin sosyal medyada “Barbenheimer" olarak adlandırılmasının sinemaseverler arasındaki etkileşimi artırdığını savunuyor.

İki film, çift hasılat!
İki film, çift hasılat!

"Oppenheimer" da ilk haftasonunda 80,5 milyon dolarlık hasılatla "Barbie"nin başarısından payını aldı. Aynı haftasonunda vizyona giren iki filmin de 80 milyon dolarlık hasılatı aşması, tarihte ilk kez gerçekleşti.

''Barbie''nin yankıları ve gelecek projeksiyonlar

Gelecekte sinemalara dönüşü teşvik edecek başka filmlerin olup olmayacağı büyük bir merak konusu. Ancak Barbie ve Oppenheimer’ın başarısı, pazarlama konusunda film yapımcısı şirketler arasında şaşırtıcı iş birliklerine neden olacak gibi gözüküyor.

Ayrıca Barbie tüketicilerin nostaljik oyuncaklara dayalı içeriklere olan ilgisini gösterdi. Barbie’den ilham alan Mattel şirketi, daha şimdiden American Girl, Polly Pocket, Hot Wheels ve diğer klasik oyuncaklara dayalı 45 film çekmek için hazırlıklara başladı.

Peki siz tüm bu bilgilerden sonra Barbie'yi mi Oppenheimer'ı mı tercih edersiniz? 

Yorumlarda buluşalım!

Etiketler Kültür güncel
Yorumlar
Kalan Karakter 800