Market alışverişi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bilinçli yapılan market alışverişi, hem sağlık olarak hem ekonomik olarak çok önemlidir. Peki market alışverişi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Güncelleme:

Market alışverişinde, sağlığın korunması temel bir öneme sahiptir. Doğru seçimler yapmak, sağlığın korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunur. 

Sağlıklı bir alışveriş listesi tüm aile için önemlidir. Özellikle çocuklar, yetişkinleri her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da taklit ederler. Abur cubur alışverişi ve tüketimi önlenmeli, doğru alışveriş listesi ile sağlıklı beslenme teşvik edilmelidir.

Alışveriş listesinin ekonomik olması da çok önemlidir. Gereksiz harcama yapmaktan kaçınmak, dengeli ve doğru tercihler yapmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz…

Alışveriş listesi oluşturun

Alışverişe çıkmadan önce ilk kuralınız bu olmalı... Buradaki genel fikir, temanıza ve satış fiyatlarına göre uyarlanabilecek "jeneriklerle" dolu bir liste oluşturmak. Bu şöyle olabilir: 1 tahıl, 1 protein, 3 sebze, 2 şifalı bitki…

Bir tema seçin

Belki o hafta canınız Çin yemeği çekiyor. Bırakın bu seçim alışverişinizi yönlendirsin. Bu, eve ihtiyacınız olmayan yiyeceklerle gelmekten kaçınmak için size rehberlik edecek parametreler yaratacak.

En iyi fiyata sahip olanı satın alın

Olasılıkları göz önünde bulundurarak markete gidin. Belki kahvaltı için yumurta, yoğurt- granola veya yulaf ezmesi satın alacaksınız. En uygununu bulun. Belki de en sevdiğiniz granola o hafta indirime giriyor. Hemen oraya doğru yönlenin. Ya da belki yulaf ezmesi size daha uzun süre dayanacağı için daha uygun maliyetli olacak. Hiç plan yapmadan gitmektense, seçenekleri önceden düşünün ve akıllıca seçimler yapın.

Çok yönlülüğü düşünün

Yiyecekleri, özellikle de ürünleri seçerken, birden fazla öğün için kullanılabilecek yiyecekleri ya da hem çiğ hem de pişmiş olarak yemeyi sevdiğiniz yiyecekleri seçin. Bu, sizin için daha fazla yemek seçeneği sunacak ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olacak.

Temelleri unutmayın

Alışveriş listenize her zaman yağ, baharat, un, ot ve limon ekleyin. Bu şeylerle soslar oluşturarak yemeklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca temaya veya indirimde olanlara göre özelleştirilebilirler.

Tok karna alışveriş yapın

Açken alışveriş yapınca her şeyi canınız çekebilir. Her üründen fazla fazla almak isteyebilirsiniz, bu da gereksiz harcama yapmanızı sağlar.

Etiketler market Alışveriş
Yorumlar
Kalan Karakter 800