Fransa’da yaşananların ekonomiye yansıması büyük oldu

Fransa'da bir vatandaşın polis kurşunuyla ölmesi ile başlayan olaylar devam ederken isyanın ekonomik maliyeti yankı uyandırdı.

Güncelleme:

Fransa'da 27 Haziran tarihinde polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücünün hayatını kaybetmesiyle başlayan gösteriler devam ediyor. Protestocular ve polis arasındaki çatışmalar sürerken isyanın ekonomik maliyeti de artıyor.

Fransa'da protestolar durmuyor!

Saldırıya uğrayan mekanların sayısı her an artıyor. Durumla ilgili değerlendirmeyi Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire yaptı. Önceki gece yaklaşık on alışveriş merkezi, 200’den fazla süpermarket ve 250 banka satış noktasının saldırıya uğradığını ve yağmalandığını söyledi.

Sigortacılar tahmini tespit yaptı

Aix Marseille Provence Ticaret Odası başkanı Jean-Luc Chauvin, sigortacılar tarafından yapılan ilk tahmini tespite göre zararın 100 milyon Euro’nun üzerinde olduğunu ve daha da artacağını söyledi. Chauvin durumun ciddiyetini, “Her tür işletme hedef alındı, özellikle değerli malları olanlar,” ifadesiyle belirtti.

Ne olmuştu?


Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde üç kişi bulunan bir araca ateş açıp 17 yaşındaki Nael M. adlı sürücüyü öldürmüştü. Vatandaşın ölümüne tepki gösterenler, farklı bölgelerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Genci öldüren polis açığa alınıp tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. Olayın devamında Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda yağmalama olayları yaşanmıştı. Devamında 10'a yakın bölgede saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Etiketler Dünya Fransa
Yorumlar
Kalan Karakter 800