Müjde! Merkez Bankası beklenen adımı attı! Artık kredilere ulaşım…

Merkez bankası sonunda beklenen adımı attı ve krediye ulaşımı kolaylaştırdı. Bankacılık sistemindeki Türk Lirasının payını arttırmak için hareket eden Merkez Bankası firma bazlı kredilerde kolaylaştırmaya gitti.

Güncelleme:

Merkez bankası sonunda beklenen adımı attı ve krediye ulaşımı kolaylaştırdı. Bankacılık sistemindeki Türk Lirasının payını arttırmak için hareket eden Merkez Bankası firma bazlı kredilerde kolaylaştırmaya gitti. Özellikle ihracat kredileri konusunda sadeleşme yapan banka, krediye erişimi de kolaylaştırma konusunda gereken adımları attı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu hakkında yaptığı açıklamada daha iyi bir ekonomi ve işleyiş için önemli olan sadeleşme adımlarını attıklarını belirtti. Özellikle krediye erişimi kolaylaştırmak istediklerini ifade eden Şimşek, TL’ye geçişi özendirmeye çalıştıklarının da altını çizdi.

Merkez Bankası kararı Resmi Gazete’de

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete’de yayınlandı. Türk Lirası cinsinden nakdi kredilere yapılan değişiklik ile birlikte %30 oranında menkul kıymet tesisi uygulamasına da son verildi. Kredi konusunda olumlu bir adım olarak değerlendirilen bu gelişme ile birlikte vatandaşların krediye ulaşımı kolaylaşacak.

Krediler ile birlikte ekonominin daha düzenli olması, işletmelerin zorlukların üzerinden gelmesi gibi pek çok farklı konuda açıklığa kavuşmuş oluyor. Böylece daha düzenli bir ekonomi ile birlikte aynı zamanda Türk Lirasına geçişinde özendirilmesi de sağlanmış olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800