İnşaat mühendisi maaşları

İnşaat mühendisi nedir, inşaat mühendisi ne iş yapar, inşaat mühendisinin görev ve sorumlulukları nelerdir, inşaat mühendisleri ne kadar maaş alır? Sorularının cevapları haberimizde…

Güncelleme:

İnşaat mühendisi nedir?

Bina, yol, tünel, baraj gibi büyük inşaat projelerini tasarlayan, inşa eden ve denetleyen kişilere inşaat mühendisi denir.  İnşaat mühendisleri; çevre, yapı, ulaşım, denizcilik gibi sektörlerde çalışabilmektedir. Hizmet verdikleri sektöre göre inşaat mühendislerinin görev tanımı değişiklik gösterir.

İnşaat mühendislerinin görev ve sorumlulukları

  • Projeyi sorunsuz bir şekilde yürütmek
  • Projenin planlanan zamanda ve bütçe dahilinde tamamlanmasını sağlamak
  • Projenin sağlık ve güvenlik yasalarına uygun olup olmadığından emin olmak
  • Projenin çevresel etkilerini değerlendirmek
  • İşçilik ve malzeme gibi maliyetleri hesaplamak
  • Mimar, müşteri, taşeron firmalarla iş birliği içerisinde çalışmak
  • İlgili kurumlara raporlama yapmak

İnşaat mühendisi maaşları resim: 0

İnşaat mühendisi olmak için hangi eğitim alınır?

İnşaat mühendisi olmak için üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesiyle mezun olmak gerekmektedir.

İnşaat mühendisi maaşı

İnşaat mühendisleri devlet ve özel sektörde çalışabilmektedir. İşe yeni başlayan inşaat mühendislerinin kıdemleri yükseldikçe maaşları da artmaktadır.

2023 devlette çalışan inşaat mühendisi maaşı ortalama olarak 21.000 TL’dir. Bu rakam çocuk sayısı, hizmet yılı, kademe gibi etkenlerden dolayı değişiklik gösterebilir.

Özel sektörde çalışan inşaat mühendisi maaşları ise ortalama 14.000 ile 18.000 TL aralığında değişmektedir. İnşaat mühendislerinin maaşı çalıştığı firmaya göre 38.000 TL’ye kadar da yükselmektedir. Bu rakamlar eğitim, yabancı dil, tecrübe, şehir gibi etkenlerden dolayı farklılık gösterebilir.

Etiketler maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800