Gram altında yeni rekor! Yatırımcılara kritik uyarılar

Altın fiyatları her geçen gün yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Ons altın 2 bin dolar sınırına yaklaşırken, gram altın ise 1790 lirayı aşmış durumda. Ancak altın fiyatlarında yaşanan bu hızlı yükselişin devam edip etmeyeceği konusu merak konusu. İşte ayrıntılar...

Güncelleme:

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, bu konudaki düşüncelerini milliyet.com.tr’ye şu şekilde açıkladı: "Orta Doğu'daki gerginlikler ve ABD'deki artan borçlanma nedeniyle ABD tahvil getirileri 2008 krizinin seviyelerini geçti. Bu durum, ons altının 2000 doları ve gram altının 1800 TL'yi aşmasına neden oldu. Jeopolitik risklerin artması halinde altın ve tahvil getirilerinde yükselişler devam edebilir ve teknik olarak 2000 doların üzerinde kalıcılık sağlandığı takdirde altın fiyatlarının yeni rekorlara ulaşabileceği görüşündeyiz.

Gram altında yeni rekor! Yatırımcılara kritik uyarılar resim: 0

Bu dönemde Borsa İstanbul'un, küresel risk iştahından etkilendiği ve likiditenin azaldığı bir dönem yaşadığını gözlemliyoruz. Endekste alış ve satışların tam olarak anlaşılmadığı dönemlerdeyiz. Bu düşüşler bir fırsat olabilir ancak piyasaya girişin erken olabileceğini unutmamak önemlidir. Borsa yatırımcısının fiyatların istikrarlı olduğundan emin olduktan sonra alımlara geçmesi daha mantıklı olabilir. Ayrıca yatırımcıların yatırım fonlarına göz atmaları da önerilir.

Düşen fiyatlarla birlikte Borsa İstanbul'un cazip hale geldiği bir dönemdeyiz. Ayrıca özel sektör tahvilleri ve eurobondlar gibi yatırım ürünleri de cazip faiz oranlarıyla yatırımcılar için bir alternatif olabilir."

Gram altında yeni rekor! Yatırımcılara kritik uyarılar resim: 1

Ata Yatırım Genel Müdürü Mehmet Gönen de şu görüşleri paylaştı: "Altın'ın bu performansını, dünyada artan faiz oranları ve savaş riskinin yayılma ihtimali ile ilişkilendirmemiz gerekebilir. Ancak dış etkenler altın fiyatlarını olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Genel düşüşleri daha sağlam bir portföy oluşturmak için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. Yatırımcılar güvendikleri aracı kurumların önerdiği hisselere yönelebilirler. Ekonomik politikalarda normalleşme sonrası TL sabit getirili enstrümanlar cazip hale gelebilir. Büyük ve sağlam şirketlerimizin yıllık %50 getiri sunan tahvilleri bulunuyor. Portföylerde özel sektör tahvillerine de yer açmak düşünülebilir."

Etiketler Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800