Bitcoin yeni yıla hızlı başladı

Kripto varlık piyasasında, 2023 yılının sonunda başlayan yükseliş rallisi, 2024'ün ilk işlem gününde de etkisini sürdürüyor. Bitcoin ETF'inin onay beklentisiyle piyasada yoğun bir ilgi oluştu ve Bitcoin, neredeyse iki yıl sonra ilk kez 45 bin dolar seviyesini aşmayı başardı.

Güncelleme:

Bitcoin,  6 Nisan 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 45 bin 355 dolara çıktı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, spot ETF değerlendirmesini 10 Ocak'ta yapması bekleniyor. Bu beklenti, Bitcoin'in Aralık ayının başından bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kazanmasına neden oldu. Alpha Impact'in kurucu ortağı Hayden Hughes, ABD ve Avrupa'daki bazı işlemciler arasında, onay öncesinde kaçırma endişesi olduğunu belirtti ve yatırımcıların "1 Ocak'ta, yeni yıl sabahı ilk iş olarak alım yapmaya başladığını" ifade etti.

Bitcoin yeni yıla hızlı başladı resim: 0

Opsiyon tüccarları, spot ETF iyimserliğine dayanarak Bitcoin'in 50 bin dolara ulaşmasını bekliyordu. Blok zinciri danışmanı Venn Link Partners'ın kurucusu Cici Lu McCalman ise madencilerin blok ödülü başına aldıkları Bitcoin miktarının yarıya indirilmesine atıfta bulunarak, daha geniş bir yükseliş hissi ve yaklaşan 'halving' göz önüne alındığında büyük bir düzeltmenin olasılığının düşük olduğunu söyledi. Her dört yılda bir gerçekleşen halving, Nisan ayında planlanıyor ve Bitcoin, son üç halving ardından rekor seviyelere ulaştı.

Etiketler Bitcoin 2024
Yorumlar
Kalan Karakter 800