Altına FED çelmesi! Altında son durum ne?

Altın 4 haftadır adeta kafasını kaldıramadı, sürekli düşüşte. Altında yaşanan düşüş, altın yatırımcısını endişelendiriyor. Fed yetkililerinin enflasyonla mücadeleye devam etme kararlılığı, ons altın fiyatını sekiz haftanın en zayıf seviyesine indirdi.

1 5

Altın ve döviz piyasasında gözler bir kez daha ABD Merkez Bankası'na (Fed) çevrildi. Dün yayınlanan Fed tutanaklarının ardından 4 haftadır düşüş seyrinde olan altın, daha da düştü.

Ons başına 1.830 doların altına indi. Dün yayımlanan tutanaklarda, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde seyrettiği ve işgücü piyasasının "çok sıkı kaldığı  fiyatlar ve ücretler üzerinde yukarı yönlü devam eden baskıya katkı sağladığı" bildirildi. 

2 5 Altın Neden Düşüyor?
Altın Neden Düşüyor?

ABD'de daha fazla parasal sıkılaştırmaya yönelik gerekçeyi destekleyen, beklenenden güçlü gelen enflasyon, istihdam ve perakende satış verilerinin hemen ardından geldi. Geçen hafta bazı Fed yetkilileri de Mart ayındaki toplantıda bir 50 baz puanlık faiz artırımına hazır olduklarını açıklamışlardı.

3 5 Fed Tutanaklarında Kararlılık Altın Fiyatlarını Düşürdü
Fed Tutanaklarında Kararlılık Altın Fiyatlarını Düşürdü

Altın yatırımcılarının şimdi gözü kulağı ABD’de. Altın yatırımcıları Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyüme ve haftalık işsizlik başvuruları verilerini dört gözle bekliyor. Altın fiyatlarına en etkili yön veren ülke her zaman ABD’dir.

Amerika’da yaşanan ekonomik olaylar, Amerika’daki kurumların politikaları, iniş ve çıkışlar altın fiyatlarını etkiler. Son yıllardaki Amerika’daki enflasyonla mücadele kararlılığı ile altın fiyatları düştü ve bu düşüş hala sürüyor.

4 5 Altın Fiyatları Ne Kadar?
Altın Fiyatları Ne Kadar?

Geçtiğimiz güne 1834 dolardan başlayan ons altın Fed toplantı tutanakları öncesinde 1830 dolar seviyesinde hareket ederken, bu kritik gelişme sonrasında hızla düşüşe geçti. 1823 dolara kadar gerileyen ons altın günü 1824 dolardan kapatabildi.

5 5 Ons Altın Bugüne Kaç Dolardan Başladı?
Ons Altın Bugüne Kaç Dolardan Başladı?

Altın düşüş testinde son durum ne? Gram altın ise dün 1112 liradan açıldıktan sonra Fed toplantı tutanakları öncesinde 1110 liradan işlem görürken, kritik gelişme sonrasında 1106 lirayı test etti. Gram altın haftanın dördüncü işlem gününe 1107 liradan başladı.

Etiketler Altın düşüş ABD fed
Yorumlar
Kalan Karakter 800