Trendyol'dan halka arz açıklaması: Tarih belli oldu mu?

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, şirketin halka arzı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin öncü e-ticaret platformlarından Trendyol'un Grup Başkanı Çağlayan Çetin, şirketlerinin Decacorn unvanına sahip ilk Türk teknoloji şirketi olmasıyla birlikte halka arz konusunda acele etmeyeceklerini ve önceliklerinin işlerini küresel ölçekte genişletmek olduğunu ifade etti. Çetin, şirketin büyüme ivmesinin ortasında, diğer teknoloji şirketleri gibi halka arzın gündeme geleceğini belirterek, "Türk şirketi olarak, İstanbul ve başka bir pazarla birlikte ikili halka arz düşünebiliriz. İkinci yer Londra mı, yoksa New York mu olur, o günkü duruma göre karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Trendyol'un Grup Başkanı Çağlayan Çetin, yatırımcıların heyecanla beklediği halka arz haberinin ardından, şirketin halka arz için acele etmeyeceklerini vurgulayarak, tüm teknoloji şirketleri gibi halka arzın gündemlerinde olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Hedef 6 milyon aktif üye

Bloomberg TV'ye konuşan Çetin, bu yıl gelirlerinin yüzde 20'sinin uluslararası olmasını beklediklerini belirterek, "Halka arz aşamasında gelirimizin en az yüzde 50'si uluslararası olmalı" dedi.

Ayrıca Çetin, Körfez bölgesinde bu yılın ortasında 1 milyon aktif müşteriye ulaştıklarını söyleyerek, yıl sonunda 6 milyon aktif müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Decacorn unvanı nedir? 

Decacorn, değeri 10 milyar dolar üzerinde çıkmış startup girişimleri için kullanılır. 

Etiketler Trendyol halka arz
Yorumlar
Kalan Karakter 800