SPK, iki şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'nin halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan bülten doğrultusunda, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ'nin halka arz başvurusu, 35 lira fiyatla onaylanırken, Bor Şeker AŞ'nin halka arz başvurusu da 26,54 lira fiyatla onaylandı.

Borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verilen şirketler arasında İstanbul Varlık Yönetim AŞ (500 milyon lira), Akdeniz Faktoring AŞ (264 milyon lira), Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ (8 milyar lira), Mercedes Benz Kamyon Finansman AŞ (1 milyar 200 milyon lira) ve Tam Finans Faktoring AŞ (760 milyon lira) bulunuyor.

Aktif Portföy Yönetimi AŞ, Playgate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylandığını açıkladı.

Ayrıca, Kurul, A1 Portföy Yönetimi AŞ'nin Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ve İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluş taleplerini olumlu bir şekilde karşıladığını duyurdu.

SPK şu açıklamalarda bulundu: 

"Colendi Menkul Değerler AŞ’nin mevcut faaliyet izinlerine ek olarak, paya dayalı türev araçlar, pay endeksine dayalı türev araçlar, diğer türev araçlar kapsamında işlem aracılığı, yatırım danışmanlığı ve en iyi gayret aracılığı faaliyetinde bulunmasına izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ, Kurulumuzun Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar listesine alındı."

Nurol Varlık Kiralama AŞ ve Desa Deri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye idari para cezası verildi.

Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 41 internet sitesinin erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.

Etiketler halka arz SPK
Yorumlar
Kalan Karakter 800