Odine’in talep toplama tarihleri açıklandı

Odine'in halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

Güncelleme:

Odine'in halka arzında talep toplama tarihleri belirlendi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz, Odine için pay başına 30 TL fiyatla 13-14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Halka arz fiyatı ne kadar olacak? 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki halka arzda, 44.200.000 TL nominal pay satışa sunulacak. Halka arzın 22.100.000 TL nominal tutarındaki kısmı sermaye artırımını, 22.100.000 TL nominal tutarındaki kısmı ise ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek. Halka arzın tamamlanmasının ardından, şirketin sermayesinin %40'ı BİST Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak, ve halka arzın büyüklüğünün 1.3 milyar TL'nin üzerinde olması bekleniyor. 

Telekom sektörünün önde gelen yayın kuruluşlarından biri olan Odine, İngiltere merkezli Capacity Media'nın 2023 yılında yayınladığı 20 Top Telco Vendors Power List'de Türkiye'nin tek temsilcisi olarak yer aldı. Halka arzda satışa sunulacak payların %60'ı yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilecek, %35'i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve %5'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılacak. Odine, halka arzdan elde edeceği kaynağın %52,5-62,5'ini yurt dışındaki büyüme hedeflerini desteklemek için kullanacak. Ayrıca, gelirin %30-40'ını işletme sermayesi olarak değerlendirecek ve kalan kısmı ileri teknolojiler içeren yenilikçi projelerin tamamlanmasına ayıracak. Önemli bir not olarak, Odine'in BİST'te işlem görmeye başladıktan sonraki 1 yıl boyunca ek bir satış yapılmayacak, bu da dolaşımdaki pay miktarının artmamasını sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük operatörlerinden biri için Türkiye’nin ilk ticari bulut telekom altyapı çözümünü başarı ile kurduklarını belirten Odine CEO’su Alper Tunga Burak, “Kurduğumuz telekom bulut altyapısı, büyüklük ve veri işleme kapasitesi bakımından dünyadaki ilklerden biri. Bu proje neticesinde sahip olduğumuz bilgi birikimi, benzer ölçekte uluslararası telekom bulut altyapısı projelerini de gerçekleştirebilecek teknik kapasiteye ulaşmamızı sağladı. Şimdi sırada telekomünikasyon veri şebekesi hizmetlerimizi, halihazırda ses şebekesi çözümlerimiz ile yıllardır iş yaptığımız global pazara taşımak var. Yurt dışında büyümek adına satış ve pazarlama dahil önemli yatırımlar için gerekli adımları atmaya başladık” açıklamasında bulundu. 

Etiketler halka arz
Yorumlar
Kalan Karakter 800