Borsada gong Oba Makarna için çaldı

Bugün düzenlenen gong töreninin ardından Oba Makarna Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Oba Makarna, 22-23 Şubatta gerçekleşen talep toplama sürecini yatırımcılardan gelen yoğun katılımla tamamlayarak, bugün itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da, "OBAMS" koduyla Katılım Endeksi'ne uygun olarak işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da düzenlenen Oba Makarna Halka Arz Gong Töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, Oba Makarna Üst Yöneticisi (CEO) Alpaslan Özgüçlü, Oba Makarna Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, ÜNLÜ Menkul Değerler, Ziraat Yatırım ve QNB Finansinvest yetkilileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, Oba Makarnacılık'ın yarım yüz yılı aşkın tecrübesi ile dünya standartlarında üretim yapan, en büyük makarna ihracatçısı olarak ISO 500 şirketleri arasında yer alan, modern üretim tesisleri, güçlü teknolojik altyapısı ve AR-GE'siyle sektöründe lider bir kuruluş olduğunu belirtti.

Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Özgüçlü, "Oba Makarna olarak, Gaziantep ve Hendek'teki fabrikalarımızda günlük yaklaşık 3 bin ton buğday kırma ve günlük yaklaşık 2 bin ton makarna üretim kapasitesine sahibiz. 6 kıtada 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor, Türk makarnasını dünya sofralarıyla buluşturuyoruz. 1200 üzerinde çalışanımızla ülkemize ve sektörümüze değer katmaya devam ediyoruz. Küresel ölçekte sektörümüzün kilit bir aktörü olma hedefimiz doğrultusunda, yatırımlarımıza devam edeceğimizin teminatını tüm yatırımcılarımıza vermek isterim.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800