Bist 100’de 2 şirket daha kar payı dağıtacak!

Bist 100’de yer alan 2 şirket daha kar payı dağıtma kararı aldı. Borsaya olan ilgi her geçen gün artarken şirketlerden de üst üste haberler gelmeye devam ediyor.

Güncelleme:

Bist 100’de yer alan 2 şirket daha kar payı dağıtma kararı aldı. Borsaya olan ilgi her geçen gün artarken şirketlerden de üst üste haberler gelmeye devam ediyor. 3. Çeyrek bilançolarını açıklayan şirketler bu anlamda kar payı dağıtma kararlarını da resmen duyurdular. Buna göre Alarko Holding ve Enka şirketleri 3. Çeyrek bilançolarını açıkladıktan sonra kar payı dağıtma kararı aldılar.

Enka İnşaat, 2023 yılında yaptığı ilk 9 aylık bilanço ardından kar payı dağıtma kararı aldı. Buna göre şirketin nakit kar payı avansı dağıtıyor olması yatırımcıları tarafından sevinçle karşılandı. 1 TL nominal değerli hisselerde brüt 0,50 kuruş net ise 0,45 kuruş ödenecek olan hisselerde 3 Ocakta başlanacak olan dağıtım 5 Ocakta son bularak hissedarların hesaplarına geçecek.

Alarko Holding ve Enka İnşaat kar payı dağıtıyor

Enka İnşaat’tan sonra bir kar payı dağıtan şirket daha açıklandı. Buna göre Alarko Holding kar payı dağıtacağını açıkladı. Alarko’dan yapılan açıklamaya göre 1 TL nominal değerli hisse için 0,23 TL brüt ve 0,207 TL net dağıtım gerçekleşecek. Söz konusu dağıtım 15 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım’da hissedarların hesaplarına geçecek.

Etiketler BIST 100 Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800