YKS tercih kılavuzu yayımlandı! 2023 YKS tercihleri nasıl yapılır?

27 Temmuz itibarıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı ve tercih işlemleri başladı. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercih listesi nereden oluşturulur? İşte, üniversite tercihlerinin nasıl yapılacağının detayları…

Güncelleme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün yayımlanan 2023 YKS tercih kılavuzu ile birlikte binlerce öğrenci aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar.
 
 
 
2023 YKS tercih kılavuzu, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından bekleniyordu. YKS sonuçları sonrası, başarı sıralaması ve aldıkları puanlara göre kılavuz doğrultusunda tercih yapacak olan öğrenciler, bugün itibarıyla ÖSYM AİS ekranından tercih işlemlerini gerçekleştirecek.
 
 


YKS Tercih işlemleri başladı mı?
 
 


ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023 YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz- 8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurmuştu. 2023 YKS tercih işlemleri 27 Temmuz saat 11.00'de başladı. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz- 8 Ağustos arasında kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM web sitesi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte yapacaktır.
 
 

yks tercih


YKS tercih işlemleri ne zaman sona erecek?
 


Tercih işlemleri 8 Ağustos saat 23.59’da sona erecek. Adayların bu tarihten önce sistemden tercihlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Sorun yaşamamak adına son ana bırakılmamasında fayda var.
 

YKS tercih kılavuzuna nereden ulaşabilirim?
 

Üniversitelerin güncel kontenjan ve taban puan listesi ile başarı sıralamaları belli oldu. Adaylar yayımlanan kılavuzda tüm bu bilgilere ulaşabilecek.
 
2023 YKS tercih kılavuzu için tıklayın!
 
 
 

Üniversite kontenjanları açıklandı mı?
 

YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla üniversitelerdeki kontenjan sayıları belli oldu.
2023 YKS yerleştirme sürecinde üniversitelerde toplam 1 milyon 111 bin kontenjan açıklanmıştı. Ön lisans programları için 388 bin, lisans programları için 465 bin olmak üzere toplam 853 bin kontenjan belirlendi. Açıköğretim ve uzaktan öğretim kontenjanların da hesaba katılmasıyla birlikte toplam 1 milyon 61 bin kontenjan bulunuyor.
 
 

Üniversitelerde depremzedelere ek kontenjan açıldı mı?
 


1 milyon 61 bin kontenjan dışında bazı gruplara ek haklar tanınacağı söylenmişti. 34 yaş üstü kadınlar, depremzede adaylar ile şehit ve gazi yakınları için ayrılan ek kontenjanlar dahil edildiğinde kontenjan sayısı 1 milyon 111 bine ulaştı.

Etiketler YKS ÖSYM
Yorumlar
Kalan Karakter 800