Sizi Sınırlayan İnançlarınızdan 8 Adımda Kurtulun!

İşte 8 adımda sizi hedeflerinizden uzaklaştıran, sınırlayan inançlarınızdan kurtulmanız için öneriler:

Sizi sınırlayan inançlarınız var mı? Eğer bu soruya cevabınız EVET ise işe inançlarınızın ne olduğunu kendinize sorarak başlayın. Bu inançlar, genellikle çocukluğunuzdan gelen deneyimlerinizle bilinçaltınıza etki eden, köklü bir dizi fikir, kural veya düşüncedir.

Başarılı bir insanı gözlemlerseniz, kesinlikle onun etrafında bir dizi güçlendirici inanç olduğunu göreceksiniz. Yaşadığı deneyimler onu, kendisi ile hedefi arasında bilinçli veya bilinçsiz olarak durabilecek hiçbir şeyin veya hiç kimsenin olmadığını düşünmesine yol açmıştır.

Ama öte yandan sınırlı inançları olan insanlar da var. Her gün kendine “Başarı zordur”, “Başkaları benden iyidir”, “Başarılı olmak şans ister”, “Sabit gelir daha güvenlidir” vb. diyerek duranlar.

Bu tür inançlar, hedeflerinize ulaşamadığınız ve genellikle onların altında saklandığınızdan korktuğunuz, gelişmenizi engelleyen ve gerçekliğin sunduğu büyüme olanaklarını görmenize izin vermezler.

Peki o zaman sizi sınırlayan inançlardan kurtulmak için ne yapmalısınız?

İhtiyacınız olan şey, sizi sınırlayan inançları sorgulamak ve onları güçlendirici inançlarla değiştirmeye götürecek adımları takip etmek olacaktır. Yani farklı bir bilinç süreci yaratmaktır.

İşte 8 adımda sizi hedeflerinizden uzaklaştıran, sınırlayan inançlarınızdan kurtulmanız için öneriler:

1. Sizi sınırlayan inançlarınızı belirleyin

Öncelikle, kendinize aşağıdaki soruları sorun. Bu neden sık sık benim başıma geliyor? Bunun böyle olması gerektiğini kim söyledi? Bana bunu düşündüren nedir? Sizi sınırlayan inançlara örnekler şunlar olabilir: "Bunu asla başaramayacağım", "Topluluk önünde konuşma konusunda iyi değilim", vb.

2. Kaynağını bulun

Kendimize sormalıyız, bu inanç nereden geliyor? Deneyimlerinden mi? Yoksa başka bir yerden mi?

3. Etkisini bulun

Tüm inançların olumlu bir yanı vardır. Ancak bazıları geçerliliğini yitirir, örneğin: Çocukken bize yabancılarla konuşmamamız öğretilir, bu inanç çocuklukta olumluydu, ancak yetişkinlikte geçerliliğini yitiriyor çünkü dışarıdaki insanlarla ilişki kurmayı öğrenmek zorundayız sosyal çevremiz ile başka bir deyişle bir ağ oluşturmalıyız.

4. İnançlarınızı değiştirin

Sizi sınırlayan inançların geçerliliğini yitirdiğini gördükten sonra, kendinize bu inancı yenisi için değiştirme fırsatı vermelisiniz. Bilinç sürecinin başladığı yer burasıdır.

5. Eski inancı yenisiyle değiştirin

İnancı değiştirme kararını verdikten sonra, onu pozitif karşıt inançla değiştirmelisiniz. Örneğin, "Topluluk önünde konuşma konusunda iyi değilim" inancını "Henüz topluluk önünde konuşma becerisine sahip değilim" ile değiştirebilirsiniz.

6. Hayatınızı iyileştirmenin yollarını bulun

Sonra farklı senaryoları ve yeni olumlu inancı uygulayarak hayatınızı nasıl iyileştirebileceğinizi analiz etmelisiniz. Önceki örneği takip ederek, yeni beceriler edinerek sadece toplum içinde konuşmakla kalmayıp, aynı zamanda bir grup insanın önünde özgüveninizi de geliştirebileceğinizi düşünebilirsiniz.

7. Yeni inançla başınıza gelebilecek en iyi şeyi düşünün

Ve sonra kendinize yeni pozitif inanca geçerseniz en iyi senaryonun ne olacağını sorun. Örneğin, topluluk önünde konuşma becerilerine sahip olmak iş toplantılarımı geliştirebilir veya ders verebilirim gibi…

8. Yeni inancı oluşturmak için bir eylem planı oluşturun

Son olarak, yapmanız gereken şey, bilinçaltınıza yeni pozitif inancın yerleştirildiğinden ve eylemlerimizin bu yeni düşünme biçimiyle uyumlu olduğundan emin olmaktır.

Bunun için, uygulamak istediğimiz yeni olumlu inançla ilgili olarak yeni davranışları, davranış değişikliğini ve yeni dil biçimlerini içeren görevler ve taahhütler içeren küçük bir eylem planı geliştirmelisiniz.

Motive Olmak İçin Neler Yapmalıyız?Pazartesi sabahı alarm çalmaya başlar. O anda nasıl motive olacağınızı biliyor musunuz? Gözlerinizi açtığınızda aklınıza gelen ilk düşünce nedir?

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800