Youtube'dan yeni yapay zeka destekli sohbet robotu!

YouTube, kullanıcıların izledikleri içeriği daha fazla anlayabilmeleri için tasarlanmış yapay zeka destekli bir sohbet robotunu test ediyor. Bu yeni özellik, "YouChat" adı altında video platformunda aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. İşte detaylar...

YouTube, platformdaki yeni yapay zeka sohbet robotunun izlediğiniz video ile ilgili sorularınıza yanıt verebilecek, ilgili içerik önerileri sunabilecek ve video oynatımını arka planda sürdürebilecek bir özellik tanıttı. Bu özellik, şu an için sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilecek.

Video platformu, önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD'deki YouTube Premium üyelerine Android cihazlarında bu özelliği kullanma imkanı sunmayı planlıyor.

Kullanıcılar, bu deneysel sohbet robotu özelliğine erişim sağlayarak, izledikleri videoların altındaki yeni "Sor" seçeneğine tıkladıklarında yapay zekaya erişebilecekler. Bu sayede video içeriği hakkında sorular sorarak daha fazla bilgi edinebilecekler.

Video özeti üzerinde çalışıyor

Ayrıca YouTube, izleyicilere bir videoda gerçekleşen konuşmaları görmenin ve takip etmenin daha kolay bir yolunu sunmak için yorum bölümlerindeki konuları özetleyen başka bir deneysel üretken yapay zeka özelliği üzerinde de çalışıyor.

YouTube sözcüsü, sohbet aracının Google'ın Bard sohbet robotunu kullanmadığını vurguladı. Temsilciye göre, bu sohbet aracının yanıtları, YouTube platformu ve web üzerindeki bilgilere erişen büyük dil modelleri tarafından oluşturuluyor.

YouTube Create tanıtıldı

YouTube, bu gelişmelerin yanı sıra yeni bir uygulama olan YouTube Create'i tanıttı. Bu uygulama, düzenleme, efektler, filtreler ve geçişler gibi özellikleri otomatikleştirme yeteneğine sahiptir.

Ayrıca, YouTube Shorts için özel olarak geliştirilmiş dinamik sahneler oluşturabilen Dream Screen ve yapay zeka destekli dublaj yetenekleri sunan Aloud gibi yapay zeka tabanlı araçları da içeren yeniliklerle birlikte geliyor.

Etiketler Youtube Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800