Youtube 'haber merkezi' açılıyor! Ne işe yaracak?

YouTube, kullanıcılarını güvenilir haber kaynaklarına yönlendirmek amacıyla bir haber merkezi oluşturuyor. Böylece platform, daha geniş bir kullanıcı kitlesine güvenilir haberleri iletebilecek.

YouTube'un haber merkezi, kullanıcılarının farklı haber kaynaklarından bilgi edinmelerini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanıyor. Bu merkez, haberlere özel bir sayfa sunacak ve "yetkili kaynaklardan" gelen çeşitli haber formatlarını içerecek. Kullanıcılar istedikleri gibi video, canlı yayınlar, podcast'ler ve Shorts içeriklerini bulabilecekler. Bu sayede, kullanıcılar bir konuyu derinlemesine inceleyebilecekler.

YouTube'un amacı, kullanıcıların bir konuyu veya hikayeyi farklı kaynaklardan ve perspektiflerden daha iyi anlamalarına yardımcı olmak ve konuları daha ayrıntılı bir şekilde keşfetmelerini kolaylaştırmak. Artık ana sayfa veya arama sonuçları üzerinden ilgili haber videosuna erişmek için gazete simgesini tıklayabileceksiniz. 

Masaüstü ve TV uygulamalarına da gelecek

Bu yeni özellik, yaklaşık 40 ülkede mobil cihazlarda kullanıma sunulacak ve ilerleyen zamanlarda masaüstü ve TV uygulamalarına da gelecek. YouTube'un haber ve yurttaşlıkla ilgili ortaklıklar direktörü Brandon Feldman ve haber ürün yönetimi direktörü Geoff Samek, bu güncellenmiş haber deneyiminin izleyicilere güvenilir ve çeşitli kaynaklara erişme konusunda yardımcı olacağına inandıklarını belirtti.

Ayrıca, YouTube, haber kuruluşlarının kısa videolar üretme becerilerini desteklemek amacıyla bir program başlattı. Shorts İnovasyon Programı, uzun haber videoları yayınlama konusunda güçlü bir geçmişe sahip olan, ancak Shorts sunumlarını geliştirmek için daha fazla kaynağa ve uzmanlığa ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmak amacıyla oluşturuldu. 

Şirket, özellikle seçimler, huzursuzluklar ve doğal afetler gibi hassas dönemlerde insanlara güvenilir bilgilere ulaşma konusunda daha kararlı olduklarını vurgulayarak, içerik yelpazesini genişletmeyi ve haberleri daha iyi takip edilebilir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu sayede YouTube, haberlerin takip edildiği ana bir program olma yolunda ilerliyor.

Etiketler Youtube
Yorumlar
Kalan Karakter 800