Google Podcasts, YouTube Music'e entegre ediliyor!

Google Podcast’ler artık YouTube Music platformuna geliyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Dünyanın en popüler içerik platformu YouTube, son dönemde sunduğu güncellemelerle daha geniş bir izleyici kitlesini etkilemeye devam ediyor. Platformun dikkat çeken özelliklerinden biri, Podcast'lerin eklenmesi oldu. Şirket, bu alandaki yeniliklere devam ediyor.

YouTube, 2015 yılında YouTube Music platformunu başlattı. Kısa sürede müzik platformları arasında en popülerlerden biri haline gelen bu platform, şimdi bir başka yeniliği daha bünyesine katıyor. Artık Podcast'ler, dünya genelinde YouTube Music üzerinden dinlenebilir durumda. Bu hizmet daha önce sadece ABD, Kanada ve Latin Amerika'da erişilebiliyordu

Google, Podcast’leri YouTube Music’e ekleme yöntemini şu sözlerle açıkladı: 

Podcast’inizi YouTube Music uygulamasına eklemek için YouTube Studio’da podcast oluşturun. RSS aracılığıyla dağıttığınız videosuz bir podcast’iniz varsa önümüzdeki haftalarda YouTube Studio’ya ekleyeceğimiz RSS besleme özelliğini kullanarak podcast’inizi YouTube’a kolayca yükleyebilirsiniz.

Google Podcasts, YouTube Music'e entegre ediliyor!  resim: 0

Google, Podcast özelliğini YouTube Music'e entegre ediyor

2018 yılında yayına başlayan Google Podcasts, Google'ın odak noktasının YouTube'a kaydığına dair yeni bir gelişmeyle karşı karşıya. Son raporlara göre Google, Podcast hizmetini tamamen YouTube Music'e entegre etme kararı aldı.

Google Podcasts kullanıcıları, abonelikleri ve indirmeleri gibi bazı avantajlara sahip olacaklar. Bu avantajlardan biri, podcast uygulamasındaki aboneliklerini, çalma listelerini ve dinleme geçmişini YouTube Music'e sorunsuz bir şekilde aktarabilecekleri çeşitli transfer araçları sunulması olacak. Eğer tercihiniz YouTube Music'e aktarmak değilse, podcast arşivinizi indirme seçeneği de sunulacak. Bu da, farklı podcast çalma listeleri kullanarak YouTube Music olmadan erişebileceğiniz anlamına geliyor. 

Etiketler Podcast Youtube Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800