Eczacıların okuyamadığı reçeteleri Google okuyacak

Kötü el yazısı denildiğinde aklınıza gelen ilk meslek grubu hangisi? Pek çoğumuzun bu soruya yanıtı elbette: Doktorlar. Eczacıların bile çoğu zaman okumakta zorluk çektiği doktor reçetelerini artık Google okuyacak.

1 5 DOKTORLAR REÇETELERİNE GOOGLE LENS BAKIŞI
DOKTORLAR REÇETELERİNE GOOGLE LENS BAKIŞI

Google, karmaşık el yazılarını deşifre eden bir algoritma üzerinde çalıştığını açıkladı. Şirketin yapay zekâ birimi tarafından geliştirilen özelliğin, Google Lens’e entegre edileceği aktarılıyor.

2 5 YILLARDIR ŞAKALARA KONU OLAN DOKTOR REÇETELERİ
YILLARDIR ŞAKALARA KONU OLAN DOKTOR REÇETELERİ

Aceleyle karalanmış ilaç reçeteleri, uzun zamandır bilinen ve hakkında bolca şaka yapılan bir sorun. Elektronik reçeteler kimi ülkelerde standart haline gelmiş olsa da, el yazısı ile yazılmış reçeteler dünya genelinde hâlâ yaygın bir şekilde kullanılıyor. Çünkü her ülkenin altyapısı bu geçişe uygun değil, örneğin Hindistan’da tıbbi dijitalleşmenin önünde çok sayıda engel var.

3 5 TEKNOLOJİ DEVİ VE ECZACILAR BİRLİKTE DEŞİFRE ETMEYE ÇALIŞIYOR
TEKNOLOJİ DEVİ VE ECZACILAR BİRLİKTE DEŞİFRE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Teknoloji devi Google, Hindistan'daki yıllık konferansında, doktorların el yazısını deşifre etmenin yollarını keşfetmek üzere eczacılarla birlikte çalıştığını duyurdu.

Google Hindistan'ın araştırma direktörü Manish Gupta sunumda, "İlk sonuçlar cesaret verici olsa da, bu sistem gerçek dünyaya hazır olmadan önce yapılması gereken daha çok iş var" dedi.

4 5 LENS UYGULAMA İLAÇLAR HAKKINDA OTOMATİK BİLGİ SUNACAK
LENS UYGULAMA İLAÇLAR HAKKINDA OTOMATİK BİLGİ SUNACAK

Şu anda bir araştırma prototipi aşamasında olan özellik sayesinde kullanıcılar; reçetenin fotoğrafını çekebilecek veya yükleyebilecek. Lens uygulaması görüntüyü işlendikten sonra listelenen ilaçları tespit edecek ve bu ilaçlar hakkında otomatik olarak bilgi sunacak.

5 5 HANGİ ÜLKELERDE KULLANIMA SUNULACAK?
HANGİ ÜLKELERDE KULLANIMA SUNULACAK?

Google, özelliğin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı konusundaki sorulara henüz yanıt vermedi.

Evet, teknoloji önemli bir soruna çözüm yaratmış gibi görünüyor. Belki de şimdi bilim “Neden doktorların el yazısı bu kadar kötü?” sorusuna yanıt aramalı.

Etiketler okuma doktor Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800