İnternetten dolar kazanma

Dolar son zamanlarda değer kazanırken, çalışanlar da emeklerinin karşılığını dolar üzerinden almak istiyorlar. İnternetten ek iş yaparak dolar kazanmak isteyen pek çok insan bulunuyor. Peki internetten dolarla nasıl para kazanılır?

İnternetten freelance olarak çalışarak dolar kazanmak son zamanların en çok araştırılan konularından oldu. İnternetten dolar üzerinden para kazanmanın birden fazla yolu vardır. Bu yazımızda sizlere internetten dolar cinsinden para kazanmanın yollarını ve kazanabileceğiniz platformları anlatacağız.

İnternetten dolar üzerinden para kazanmanın yolları

  • Öncelikle dolarla para kazanmak için yapabileceğiniz işleri kendi ilgi alanınız ve yetkinliğiniz gibi özelliklerinizi de göz önünde bulundurarak belirleyin
  • Çeviri yapın: Yabancı diliniz iyiyse çeviri yaparak rahatlıkla dolar kazanabilirsiniz.
  • Youtube kanalı açıp içerik üretin: Youtube kanalı açtıktan sonra; ürün inceleme, oyun, video gibi konulardan size uygun olanı seçip içerik üretebilirsiniz. Youtube kanalı üzerinden para kazanmak için dikkat etmeniz gereken en önemli şey kişileri videolarınızı izlemeye ikna etmeniz ve onların videolarınızı devamlı izlemesini sağlamaktır.
  • Bir uygulama geliştirin: Uygulama geliştirmek için yeterli bilgiye sahipseniz bu şekilde güzel paralar kazanabilirsiniz. Geliştirdiğiniz uygulamayı AppStore ve Google Play’e yüklemelisiniz.
  • Anket doldurun: Çevrimiçi anket sitelerinden, anket doldurarak para kazanabilirsiniz.
  • Yabancı dilde blog açın: İngilizce blog açarak dolarla para kazanabilirsiniz.  Bunun birkaç yolu vardır: Bloğunuza markaların ürün bağlantılarını ekleyerek affiliate pazarlama yapabilirsiniz. Bloğunuzda dijital ve fiziksel ürünler satabilirsiniz. Bloğunuza reklam  yerleştirerek AdSense ile para kazanabilirsiniz.

İnternetten dolar kazanma resim: 0

  • Fotoğraf çekerek çektiğiniz fotoğrafları satışa sunabilirsiniz: Stok fotoğraf ve videolar çekerek dolarla para kazanabilirsiniz.  Bunun için iStock, Getty Images en çok tercih edilen sitelerdendir.
  • Drop Shppping yapın: Drop shopping ile ürünleri çevrimiçi satabilirsiniz. Peki Drop shopping nasıl çalışır?
  1. Müşterilerin satın alması için tedarikçinin ürününü mağazanızda listeleyin
  2. Müşteri e-ticaret sitenizden bir şey alır.
  3. Tedarikçiden aynı ürünü alırsınız.
  4. Tedarikçi bu ürünü doğrudan müşteriye gönderir.

Örneğin; 50 dolara olan bir ürünü 55 dolara satarak, tedarikçinizden aldığınız ürün üzerinden para kazanabilirsiniz.

  • Online eğitimler yapın: Herhangi bir konuda yetkinliğiniz varsa ders vererek dolar üzerinden para kazanabilirsiniz.

Dolar ile para kazanabileceğiniz platformlar

Upwork

Yazılım, SEO, makale, tasarım, müşteri hizmetleri, teknik destek gibi pek çok konuda rahatlıkla işverenlere ulaşabilirsiniz.

Fiverr

Grafik tasarım, çeviri, metin yazarlığı gibi konularda iş bulabilirsiniz.

iFreelancer

Editörlük, yazarlık, tasarım gibi alanlarda iş bulabilirsiniz.

Etsy

Yeteneklerinize ve el becerinize güveniyorsanız; boyama, dokuma, örgü, çini gibi işler Etsy platformunda bulabilirsiniz.

İnternetten dolar kazanma resim: 1

Udemy

Uzmanı olduğunuz bir konu varsa ders vererek dolar üzerinden para kazanabilirsiniz. Örneğin İngilizceniz çok iyiyse İngilizce eğitimi verebilirsiniz.

Redbubble

Çanta, tişört, telefon kabı stickerlarınızı satarak dolar ile para kazanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Youtube

Yabancı diliniz iyiyse global içerikler üreterek para kazanabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800