Avustralya Elon Musk ile mi uğraşıyor? Önce X sonra Tesla…

Avustralya Elon Musk ile mi uğraşıyor. Önce X’e ceza kesen ülke ardından da farklı bir gerekçe ile Tesla’ya ceza kesti. İşte detaylar…

Güncelleme:

Dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Elon Musk’ın başı Avustralya ile dertte. Avustralya’da sürekli olarak ceza yiyen Elon Musk buradan çekilme kararı alacak mı? İlk olarak geçtiğimiz haftalarda X’te çocuk istismarı yapıldığı gerekçesi ile ceza yiyen Elon Musk, ardından bu seferde Tesla’dan dolayı ceza yedi. Cezanın nedeni ise herkesi şaşırttı!

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) Tesla’ya 155 bin dolar ceza kesti. Cezanın nedeni ise otomobillerdeki anahtar üzerinde yeterli güvenlik önleminin alınmamış olması olarak gösterildi. Bu anlamda Tesla artık bu ülkede veya tamamen otomobil anahtarını yeniden tasarlamak zorunda kalabilir.

Avustralya Tesla’ya 155 bin dolar ceza verdi

Son yılların en popüler araç markalarından bir tanesi olan Tesla, bu anlamda oldukça ciddi cezalar ile karşı karşıya kalıyor. Bunlardan bir tanesi de Avustralya’dan geldi. Avustralya’dan ceza alan Tesla, bu noktada araçlarının kumandasını değiştirmek zorunda kalabilir. Her ne kadar kesilen ceza miktarı korkutucu olmasa da bu cezanın kesilme nedeni oldukça ciddi.

Avustralya Elon Musk ile mi uğraşıyor? Önce X sonra Tesla… resim: 0

Özellikle kumandalara takılan pillere ulaşımın kolay olması, bunu çocukların kumanda kapaklarını açabilmesi cezanın nedeni olarak gösterildi. Çünkü çoğu çocuk bu pilleri şeker zannedebiliyor. Bu durumda da onları yiyerek yemek borusuna kaçırabiliyor. İşte bu nedenle ACCC Tesla’ya ceza kesti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800