Twitter için Musk'a Oracle desteği!

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan milyarder iş insanı Elon Musk,satın alma sürecinde yakın arkadaşı Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison'dan finans desteği aldı.

Twitter'ı satın alım süreci finanse edebilmek için birçok yatırımcı ile görüşen Elon Musk'ın, Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve Sequoia Capital’i içeren bir grup yatırımcıdan 7.14 milyar dolarlık fon sağladığı öğrenildi.

'DAVAYA KÜÇÜK BİR KATKI'

Musk'ın twitter yatırımcıları arasında kripto para borsası Binance da bulunuyor. Binance'ın Musk'a 500 milyon dolar yatırım taahhüdü verdiği belirtilirken, Binance CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu taahhüdü, "Davaya küçük bir katkı" yorumuyla duyurdu.

1 MİLYAR DOLAR TAAHHÜT ETTİ 

Diğer yandan Sequoia Capital 800 milyon dolar, Fidelity 316 milyon dolar, Andreessen Horowitz de 400 milyon dolarlık taahhüt mektubu verdi. Tesla’nın yönetim kurulu üyesi ve kendini Elon Musk’ın yakın arkadaşı olarak tanımlayan Larry Ellison, finansman için 1 milyar dolar taahhüt etti.

 RAKAM REVİZE EDİLDİ

Satın almaya başlangıçta karşı çıkan Suudi Arabistanlı yatırımcı Prens Alwaleed bin Talal'ın da 1,89 milyar dolarlık hissesini nakde çevirmek yerine anlaşmaya dahil etmeyi kabul ettiği öğrenildi.

Böylece Musk’ın 21 milyar dolarlık finansman taahhüdü de 27,25 milyar dolara revize edildi.

Musk, şirketin eski başkanı Jack Dorsey de dahil olmak üzere Twitter’ın mevcut hissedarlarıyla önerilen satın alma işlemine katkı sağlamak için görüşmelere devam edecek.

Elon Musk'ın bir sonraki hedefi Coca-Cola mı?Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasından iki gün sonra, gözünü Coca Cola'ya diktiğini duyurdu. Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, kokainin yeniden eklenmesi için Coca-Cola'yı almak istediğini açıkladı.

 

Etiketler Elon Musk Haber Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800