Öğrencilere verilen ulaşım desteğinde dikkat çeken rakam! Ulaşım desteği bu yıl da sürecek

Aile ve Sosyal Ulaşım Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerine verilen ulaşım desteğinden faydalanan kişi sayısı 58 bini buldu. Peki, ulaşım desteği 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılında da sürecek mi?

Güncelleme:

Ulaşım desteği, farklı illerde öğretim gören öğrencilere verilen bir destek. İhtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerini okutmak konusunda onlara yardımcı olmak adına veriliyor.  İlköğrenim, ortaöğrenim veya yüksek öğrenim gören öğrencilere şehirler arası ulaşımlarını sağlamaları için veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu desteğin 2023 – 2023 yılında da verileceğini açıkladı.

Ulaşım desteği 2023 – 2024 yılında da devam edecek

Ulaşım desteği hakkında açıklamalar yapan Mahinur Özdemir Göktaş, 2023 yılında verilen desteğin tek yön için 750 TL olduğunu söyledi. Bunun yanında toplamda 10 milyon TL değerinde bir bütçeyi de bu destek için ayırdıklarını sözlerine ekledi. Ayrıca şu ana kadar destekten 58 bini aşkın öğrenci yararlandı.

Öğrencilere verilen ulaşım desteğinde dikkat çeken rakam! Ulaşım desteği bu yıl da sürecek  resim: 0

Ulaşım desteğine başvuru nasıl yapılır?

Ulaşım desteğine başvuru yapmak isterseniz eğer öğrencinin veya ailesinin başvurusu yeterli oluyor. İkametgah adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılan başvurular sonrasında ulaşım desteğine ulaşmak mümkün.

Etiketler Burs
Yorumlar
Kalan Karakter 800