Marmara Bölgesi'ne kuvvetli fırtına geliyor! AKOM ve Meteoroloji uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un yaptığı son değerlendirmeye göre lodos bugün öğle saatlerinde etkisini artıracak. Sıcaklıklar 23 derece civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısında güçlü rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), meteorolojik değerlendirmesine göre lodosun bugün güçlenerek etkisini artıracağını bildirdi.

Güçlü lodos etkisiyle sıcaklıkların 23 derece civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

Yarın ise lodosun daha da şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağmur yaşanması bekleniyor.

Yarın öğle saatlerinden sonra lodosun şiddetinin artarak (40-60 km/s) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına şeklinde (50-80 km/s) etkili olması öngörülüyor.

Fırtına eşliğinde kısa süreli yoğun gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor.

İstanbullular olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Pazar sabahı erken saatlerden itibaren sistemin bölgemizi terk edeceği düşünülüyor.  Güneşli havayla birlikte sıcaklıkların 21-24 derece aralığında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Marmara uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı için 'kuvvetli rüzgar' ve 'fırtına' uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden sonra rüzgarın, Marmara'nın kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya kesiminde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800