Hollanda'da ilk güneş enerjili bisiklet yolları hizmete girdi: sürdürülebilir ulaşımın yeni öncüsü

Hollanda, bisiklet yollarıyla ünlü bir ülke olmanın ötesine geçerek, güneş enerjili iki bisiklet yolunu hizmete alarak sürdürülebilir ulaşım konusunda yeni bir adım attı.

Güncelleme:

Hollanda, bisiklet yollarıyla ünlü bir ülke olmanın ötesine geçerek, güneş enerjili iki bisiklet yolunu hizmete alarak sürdürülebilir ulaşım konusunda yeni bir adım attı. Ülkenin Kuzey Holland ve Kuzey Brabant illerinde Wattway ve BAM Royal Group işbirliğiyle inşa edilen bu yol, 1000 metrekarelik alana sahip olarak Hollanda'nın ilk güneş enerjili bisiklet yolları olma özelliği taşıyor.

Wattway şirketi, dünya genelinde güneş enerjisiyle çalışan yollar inşa eden ilk firma olarak biliniyor. 2015 yılında kurulan şirket, bu zamana kadar 40'tan fazla bölgede deneme amaçlı güneş enerjili yollar geliştirdi. Yeni projelerinde kullanılan panellerin verimini 119 W/m2'den 148 W/m2'ye çıkaran şirket, yılda 160 MWh elektrik üretmeyi hedefliyor.

Hollanda'da ilk güneş enerjili bisiklet yolları hizmete girdi: sürdürülebilir ulaşımın yeni öncüsü resim: 0

Birkaç milimetre kalınlığındaki özel paneller

Yolların benzersizliği, birkaç milimetre kalınlığındaki özel panellerle sağlanıyor. Bu paneller, var olan bisiklet yollarına yapıştırılarak kuruluyor. Reçine ve polimerlerden oluşan çok katmanlı bir alt tabaka ile kaplanan paneller, güneş ışığını alacak kadar şeffaf ve bisiklet trafiğine dayanacak kadar dayanıklı hale getiriliyor. Pürüzlü yüzeyleri sayesinde, geleneksel yollarla aynı yol tutuşuna sahip olan paneller, sürdürülebilir enerji üretimiyle birlikte güvenli bir ulaşım deneyimi sunuyor.

Bu yenilikçi güneş enerjili bisiklet yolları, Hollanda'nın çevre dostu ulaşım alanındaki liderliğini pekiştirirken, benzer projelerin gelecekte daha geniş kapsamlı olarak hayata geçirilmesine de kapı aralıyor.

Etiketler bisiklet Enerji
Yorumlar
Kalan Karakter 800