Bugünün indirim fırsatı yarının çöpü oluyor!

2000’lerin başından bu yana Kasım ayı, indirimlerin ve fırsatların dönemi olarak geçiyor. Kasım ayı boyunca yapılan iletişimler ile insanlar fırsatları kaçıracağı korkusuyla ihtiyaçlarından fazla ürün satın alıyor.

Araştırmalar ay boyunca satın alınan bu ürünlerin %80’inin çöpe atıldığını veya yakıldığını belirtiyor.

Öte yandan sadece İngiltere’de bu yılki Black Friday’in (Efsane Cuma) ürün teslimatlarının 429.000 metrik ton sera gazı emisyonuna sebep olması bekleniyor. Böylece ay boyunca artan üretim ve tüketimin yarattığı karbon emisyonu ve su kullanımı dünya üzerinde yük oluşturmaya devam ediyor.

İHTİYACIN VAR MI?

Hızlı modaya sunduğu döngüsel alternatifle hem markaların hem kullanıcıların farklı sebeplerden artık kullanamadıkları ürünlerini Türkiye’nin ilk ve en büyük Yenileme Merkezi’nde yenileyerek tekrar satışa sunan Nivogo, Kasım ayı boyunca göz ardı edilmesi imkânsız gibi görünen fırsatların arka planındaki çevresel etkiye bakılmasını salık veriyor; "Amacımız, insanların ihtiyaçları olmayan ürünleri sırf fırsat kaçacak korkusuyla satın almaması konusunda farkındalığı sağlamak ve döngüsel alışveriş konusunda alışkanlıkları değiştirmek."

Black Friday İndirim Çılgınlığında Ne Yapmalı?Black Friday İndirim Çılgınlığında Ne Yapmalı?‘Aman kaçırma! Yılın en büyük indirimi! Son fırsat! Hemen al!’ Bu çağrıları gördüğünüzde bir durun lütfen. Önce bir nefes alın. Neyi, niçin aldığınızın farkında mısınız? İndirimlerin sonu yok ama paranızın var!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800