Yoksa Elon Musk uzaylı mı? İşte kanıtları!

Son 10 yılda dünya, ne para politikaları, en yükselen enflasyon değerleri ne de olası 3. Dünya Savaşı ama en çok neyi konuştu? Tabii ki vizyoner girişimci Elon Musk’ı. Peki -bildiğimizin, bize gösterilenin ötesinde- allasen kim yahu bu Elon Musk?

Güncelleme:

“Yazısını daha çekici kılmak için bu başlığı atmış.” diyenleri selamlıyorum gelin görün ki amacım bu değil. Son 10 yılda dünya, ne para politikaları, en yükselen enflasyon değerleri ne de olası 3. Dünya Savaşı ama en çok neyi konuştu? Tabii ki vizyoner girişimci Elon Musk’ı. Peki -bildiğimizin, bize gösterilenin ötesinde- allasen kim yahu bu Elon Musk?

Yoksa Elon Musk uzaylı mı? İşte kanıtları! resim: 0

Kimdir, Necidir, Kaç Para Kazanır?

Elon Musk, günümüzün önde gelen -en popüleri sanırım- girişimcilerinden birisi ve birçok farklı alanın önde gelen şirketlerinin kurucusu veya yöneticisi. Uzay sanayii ile ilgili önemli katkılarda bulunan şirketleri SpaceX ve Tesla. SpaceX’den başlarsak, Elon Musk'ın 2002 yılında kurduğu şirket. SpaceX, özellikle uzaya uygun maliyetlerle ulaşım sağlamak amacıyla çalışıyor. Falcon serisi roketleri ve Crew Dragon uzay aracı gibi önemli projeleri yürütmüş ve NASA ile işbirliği yaparak insanlı uzay uçuşlarına yeniden başlamış. Mars'a insan gönderme hedefiyle de biliniyor.

2004 yılında Elon Musk tarafından kurulan Tesla ise, elektrikli otomobil üretimiyle tanınıyor. Tesla, elektrikli araçlarının yanı sıra güneş enerjisi ve enerji depolama çözümleri sunmakta. Şirket, elektrikli otomobilleriyle otomotiv endüstrisinde devrim yaratmış. Elon Musk ayrıca Hyperloop adı verilen yüksek hızlı ulaşım konseptini geliştirmekle ilgili ve The Boring Company adlı şirketi aracılığıyla tünelcilik ve yeraltı ulaşım projeleri üzerinde çalışmakta.

Özetle Musk, teknolojiye ve sürdürülebilir enerjiye olan ilgisi ve yaratıcı vizyonuyla dikkat çeken bir girişimci. Uzaya olan ilgisi ve Mars kolonisi kurma hedefi, insanların gezegenler arası yolculuk konusuna çok ilgi göstermelerine fena halde yol açmış durumda. Musk'ın girişimcilik ve inovasyon alanındaki çalışmaları geniş bir ilgi ve takdir topluyor. 248,7 Milyar $’lık da net bir serveti var kendisinin. Onu tanımaksa, sanırım (yakından) tanıdık, yanılıyor muyum?

Yoksa Elon Musk uzaylı mı? İşte kanıtları! resim: 1

Musk’ın Bedeninde Tesla’nın Mı Ruhu Var?

“Şu anda Tesla şirketinin CEO'su olduğuna göre Elon Musk'un geçmiş yaşamında Nikola Tesla olması mümkün mü?”... Soru sizi şaşırttı mı? Öyle ise temiz havaya çıkıp, okumayı öyle sürdürün çünkü çoktandır “Geleceğimizi Şekillendiren Adam” namını almış olan Elon Musk’tan bahsediyoruz. Ayrıca bu mevzu -size belki bilimkurgu ürünü- fantastik varlıkların yer aldığı büyük ve karmaşık bir kurgusal evren olan Marvel Evreni'ne ait Spider-Man (Örümcek Adam), Iron Man (Demir Adam), Thor, X-Men, Guardians of the Galaxy (Galaksi Koruyucuları) ya da Avengers çağırışımı yapıyor olabilir.

Diyeceğim, Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda yakında ilk insan hastaya beyin çipinin (Neuralink cihazı) takılacağını açıkladı bile. Haberi buradan şimdi okuyabilirsiniz. (Bkz. Neuralink ilk insan deneyi için onay aldı ) Demem o ki Musk, sahiden de geleceği, bugünden şekillendirmeye başlamış biri. Mars gezegenini kolonileştirmeyi hayal ettiğini de duymayanımız yok. Ha o Tesla’nın karması mı kestirmek güç. Zaten hakkındaki komplo teorileri/iddiaları arasında bu en masumu. ‘Ben kulak asmam!” mı dediniz, kesin inanın da demiyorum, okur, en azından gülersiniz (denemesi bedava).

Yoksa Elon Musk uzaylı mı? İşte kanıtları! resim: 2

Elon Musk Hakkındaki Komplo Teorileri

1971'de Güney Afrika'da doğan, ilk bilgisayar oyununu 12 yaşında satan ve Tesla Motors, PayPal ve SpaceX'in kurucuları arasında yer alan Elon Musk risk alan bir kişi. "Sıradan insanların sıra dışı olmayı seçmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum." diyen bir yenilikçi ve büyük hayalleri hayal etmeye cesaret edebiliyor. Dahası, bunları gerçekten gerçekleştirme yeteneğine de sahip. İşte size, Elon Musk'un inovasyon ve başarı üzerine söylediği bazı sözler; (bunlardan daha iyi komplo teorileri mi bulacaksınız!)


1. "Bir şey yeterince önemliyse, ihtimaller lehinize olmasa bile onu yaparsınız."
2. "Bazı insanlar değişimden hoşlanmaz ama eğer alternatif felaketse değişimi kucaklamalısınız."
3. "Başarısızlık bir seçenektir. Eğer işler başarısız olmuyorsa, yeterince yenilik yapmıyorsunuz demektir."
4. "CEO'nun ofisine giden yol CFO'nun ofisinden geçmemeli, pazarlama departmanından da geçmemeli. Mühendislik ve tasarımdan geçmesi gerekiyor."
5. "İstikrar çok önemlidir. Vazgeçmeye mecbur kalmadığınız sürece pes etmemelisiniz."
6. "Sürekli olarak ne yaptığınızı ve bunu nasıl daha iyi yapabileceğinizi düşündüğünüz bir geri bildirim döngüsüne sahip olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum."
7. "Risk almaya karşı muazzam bir önyargı var. Herkes kı.(*)ını korumayı optimize etmeye çalışıyor."
8. "Bu nedenle ne olacağını kontrol edebildiğiniz sürece tüm yumurtalarınızı aynı sepette koymanızda -bence- hiç bir sorun yok."
9. "Marka sadece bir algıdır ve algı zamanla gerçeklikle eşleşecektir. Bazen önde, bazen geride olacaktır. Ancak marka sadece bazılarının bir ürün hakkında sahip olduğu kolektif bir izlenimdir."
10. "Bir şirketi satmayı planlamanın iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum."...

Yoksa Elon Musk uzaylı mı? İşte kanıtları! resim: 3

“Uzaylı Mı?” Sorusunun Cevabı

Gelelim başlıktaki “Elon Musk Uzaylı Mı?” sorusunun cevabına. Tabii ki de uzaylı, başka nereli olacaktı!? Uzay nedir? Gök cisimleri de dâhil olmak üzere bütün varlıkların içinde bulunduğu sonsuz boşluk. Peki dünya nedir? Güneş Sistemi'ndeki güneşe en yakın 3. gezegen. İddiama konu kişi Elon Musk, 28 Haziran 1971'de Pretoria, Güney Afrika'da dünyaya gelmiş. Yani dünyada doğmuş, dünya da uzay boşluğunda doğmuş(Big Bang). Noktaları birleştirince, Musk’ın uzaylı olduğuna dair en ufak bir kuşku kalmıyor, haksız mıyım? Önümüzdeki pazartesi görüşmek üzere, özlemle…

Etiketler Elon Musk Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800