Ani misafirlere anında lezzet: Kıyır kıyır tereyağlı kurabiye tarifi

Çat kapı gelen misafirler için acil durum kurabiyesi! Bu lezzet, misafirlerinizi tatlı bir şölene davet edecek kadar harika! Üstelik, hazırlaması da son derece kolay! İşte hızlıca yapabileceğiniz tereyağlı kurabiye tarifi...

Güncelleme:

Misafirleriniz için hızla hazırlayabileceğiniz bu nefis kurabiye tarifi ile onları büyüleyebilirsiniz. İşte basit ve hızlı bir tarif...

Malzemeler:

  • 225 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 110 gram toz şeker
  • 275 gram un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 75 gram beyaz veya sütlü çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)

Ani misafirlere anında lezzet: Kıyır kıyır tereyağlı kurabiye tarifi resim: 0
Yapılışı:

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Daha sonra geniş bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağını tahta bir kaşık veya mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şekeri ekleyin ve karışım hafifçe kabarıp köpürünceye kadar çırpmaya devam edin. Ardından unu eleyerek ekleyin ve isteğe bağlı olarak çikolata parçacıklarını da ekleyin.
  2. Karışımı elle sekiz şeklinde hareket ettirerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. İsterseniz bu aşamada hamuru dondurabilirsiniz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin (yağlama veya yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok). Topları hafifçe bastırarak aralarında boşluk bırakın ve fırında altları hafifçe kızarana ve üstleri hafifçe sertleşene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  4. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve yaklaşık 15 dakika soğumaya bırakın. Sonra servis yapabilirsiniz.


Bu lezzetli tereyağlı kurabiye tarifi ile misafirlerinizi veya ailenizi şımartabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
Kalan Karakter 800