Para Durumu
Dolar 17,2243
Euro 17,5828
Altın 965,03
BIST 2.410,83
BTC/USD 20.450
  • Son Dakika
  • Haberler
  • Gelsin Paralar
    1. Kredi Notu
    2. Bütçe
    3. Birikim
    4. Harcama
    5. Borç
    6. Tasarruf
    7. Yatırım
    8. BES
    9. Sigorta
    10. Kartlı Ödemeler
    11. Kredi
    12. Ev Almak
    13. Kripto Paralar
  • Uçsun Kariyer
    1. Kariyer
    2. Başarı
    3. Ek Gelir
    4. İş Bulma
    5. Para Durumu KOBİ
  • Güzelleşsin Hayat
    1. Sağlık
    2. Teknoloji
    3. Evlilik - İlişkiler
    4. Emeklilik
    5. Tatil
    6. Kültür / Sanat
    7. Eğitim
    8. Kişisel Bakım / Moda
    9. Kadın
    10. Sizden Gelenler
    11. Para Durumu Çocuk
    12. Eğlence
  • Yönetilsin Bütçeler
  • Yazarlar
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Gelsin Paralar
  4. Bütçe
  5. İlk arabanızı nasıl alırsınız?

İlk arabanızı nasıl alırsınız?

Bu basit adımlar, önemli bir satın alma işlemi gerçekleştirmenize yardımcı olacak.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 4

Birinci adım: Para durumunuzu anlayın! Herkes bazen savurganlık yapma dürtüsüne kapılır, ancak ne kadar harcayabileceğimiz konusunda gerçekçi olmalıyız. Böylelikle ciddi borçlardan kaçınabiliriz. Neyi karşılayabileceğinizi bulmak için, temelde harcadığınız miktarı ve geri kazanmanızın ne kadar süreceğini hesaplayın. Hatta bunu satın aldığınız çoğu şey için yapabilirsiniz. Örneğin, bir arabaya 500 bin TL harcamaya istekli olmak için, onu geri kazanmanız için gereken süreyi karşılayacak günlük harcamalar ve aylık faturalar için yeterli para biriktirmeniz gerekiyor mu? Bu özel durumda, araba sahibi olmanın bakım gibi ek maliyetlerini de dikkate almak önemli. Bir öğeye sahip olmanın devam eden maliyeti, satın almaya gücünüzün yetip yetmediğini hesaplarken önemli bir husustur. Sigorta poliçesi, kredi geri ödemelerindeki faiz oranları veya bakımı olsun, bu maliyetler muhtemelen önümüzdeki aylar veya yıllar boyunca mevcut faturalarınızın üzerinde olacaktır. Neleri karşılayabileceğinizi hesapladıktan sonra, bir bütçe planlamanızın ve seçeneklerinizin neler olduğunu görmenin zamanı geldi.

İlk arabanızı nasıl alırsınız?  - Sayfa: 1
2 4

İkinci adım: Bütçenizi planlayın! Birçok bütçeleme yöntemi vardır. Mesela 60/30/10 kuralı, bütçe söz konusu olduğunda gelirinizi yönetmenin en kolay yoludur. Paranızın nereye gittiğine dair netlik kazandırır.

Genel olarak, fikir şudur:
%60’ı İhtiyaçlar: Aylık kira, faturalar, sigorta, borç ödemeleri gibi sabit giderlere ayırabilirsiniz.
%30’u İstekler: Dışarıda yemek, kişisel bakım, tatil, sinema eğlence gibi değişken giderler için ayırabilirsiniz.
%10’u Birikimler: Bireysel emeklilik, ev peşinatı, düğün gibi hedefli birikimlere ayırabilirsiniz.

Borç/fatura gibi 'ihtiyaçlarınızı' ödemenin her zaman bir öncelik olması gerektiğini ve her zaman önce 'istekleri' azaltmaya çalışmanız gerektiğini hatırlamak önemli. Daha önce değindiğimiz alışverişinizin devam eden giderleri de zamanla 'ihtiyaçlarınıza' eklenecektir. Bütçeleme araçları, finansal bir hedefe ulaşmak için etkili olsa da geleceğe bakış açınızı yönlendirmede de yardımcı olur.

İlk arabanızı nasıl alırsınız?  - Sayfa: 2
3 4

Üçüncü adım: Seçeneklerinizi karşılaştırın. İnternet karşılaştırmalı alışveriş yapmamızı ve daha iyi fırsatlar elde etmemizi sağlar. Tüm seçenekler parmaklarımızın ucundayken, artılara ve eksilere dayalı kararlar vermemiz çok önemli. Büyük satın alımlarda, artıları ve eksileri bir listeye yazarak karşılaştırabilirsiniz. Bu, paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınız ve bütçeniz dahilinde kaldığınız anlamına gelir. Piyasayı karşılaştırmak gibi web siteleri, alışveriş yapanların finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Makul karşılaştırmalar yapmıyorsanız, kendinizi dürtüsel satın almalar yaparken veya satış temsilcileri tarafından ikna edilirken bulabilirsiniz.

İlk arabanızı nasıl alırsınız?  - Sayfa: 3
4 4

Dördüncü adım: Geleceği düşünün... Sadece birkaç ay içinde belki de sizin doğru arabayı bulacaksınız ve bunu karşılayabilecek kadar para biriktireceksiniz. Sadece satın alırken değil, gelecekte de bu yatırımı nasıl karşılayabileceğinizi düşünün. Buna benzin, hizmetler, kayıt ve sigorta dahil. Gelecekteki masraflar için bütçe araçları kullanabilirsiniz. Bütçe araçları birikimlerinize almak zorunda kalmamanızı ve patlak lastik gibi beklenmedik durumlara hazırlanabilmenizi sağlar. Ve her ödeme döngüsünde devam eden tüm masraflar için bir kenara para ayırabilirsiniz. Moneye uygulaması ile gelir ve giderlerinizi kontrol altına alın, kafanız rahat etsin. Artık gelecekteki hedeflerinize ulaşabileceğinizden emin misiniz? Bizce bu doğrultuda aynı rotada tekrar seyahat edebilirsiniz. Tabii ki tümseksiz ve daha az hızla…

İlk arabanızı nasıl alırsınız?  - Sayfa: 4
Para Durumu
Foto Galeri Video Galeri Soru-Cevap
Künye Kullanım Şartları Gizlilik İlkeleri Kurumsal İletişim Finansal Sağlık Yasası

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ulaşmış olduğunuz bu site kapsamındaki gerek sözel gerekse de grafik bilgiler ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil ve surette olursa olsun herhangi bir karar dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla toplanmıştır.

Copyright 2019 © Paradurumu.com Yazılım - Tasarım: Bilgin Pro
  • Para Durumu

  • Anasayfa
  • Soru Cevap
  • Son Dakika
  • Haberler
  • Yazarlar
  • Giriş Yap
  • Yeni Üyelik
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Gelsin Paralar
  • Uçsun Kariyer
  • Güzelleşsin Hayat
  • Yönetilsin Bütçeler
  • Moneye Uygulamasını İndir Google Play App Store
  • ©2022 paradurumu.com - Tüm hakları saklıdır.