Finansal özgürlüğü bulmak: Servetinizi artırmanıza yardımcı olabilecek taktikler

Finansal Özgürlüğe Nasıl Ulaşılır? Finansal Özgürlük Nedir? Finansal okuryazarlık nedir? İşte finansal özgürlüğü bulmak için bazı taktikler.

Enflasyon oranlarının yükselmesi, birçok insanın finansal özgürlükleri konusunda daha fazla endişe duymasına neden oldu. Yaşam maliyeti on yıllardır görülmemiş bir şekilde artıyor. Paranız bir tasarruf hesabında tutulduğunda değeri azaldığı için yatırım yapmak her zamankinden daha önemlidir. Bu süre zarfında servetinizi büyütmek mümkündür ancak bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Sonuç veren bir stratejiye bağlı kalmak her zaman önemli olacaktır. Daha riskli yaklaşımlar, uygun şekilde araştırılmadığında büyük kayıplara yol açabilir. Aşağıda, servetinizi büyütmenize ve finansal özgürlüğü bulmanıza yardımcı olacak taktikler yer almaktadır.

Finansal Özgürlük Nedir? 

Finansal özgürlük, kişinin maddi olarak özgür olmasıdır. Bu, kişinin yeterli miktarda para biriktirerek, çalışmadan geçinebilecek kadar gelir elde etmesini ifade eder. Finansal özgürlüğe sahip biri, para kazanmak için zorunlu olarak çalışmak zorunda olmayabilir ve hayatını istediği şekilde yaşayabilir.

Finansal özgürlük, genellikle yüksek bir tasarruf oranı, düşük borç miktarı ve yatırım yaparak pasif gelir elde etmekle elde edilir. Bu, kişinin kazancından tasarruf etmesi, borçlarını azaltması ve tasarruflarını yatırıma yönlendirmesi anlamına gelir. Bu şekilde, kişi zamanla birikimlerini artırabilir ve pasif gelir elde etmek için yatırım yapabilir.

Finansal özgürlük, kişinin işine devam etmek istemese bile çalışmaya devam etmesini gerektiren geleneksel emeklilik kavramından farklıdır. Finansal özgürlüğe sahip olmak, kişinin çalışma hayatını tamamen bırakması gerekmese de, işiyle ilgili daha fazla seçim yapabilmesine olanak tamımasıdır.

finansal özgürlük nedir

Servetinizi Arttırmanıza Yardımcı Olabilecek Taktikler

Borçlarınıza Odaklanın

Borç, hayatınıza her gün stres katabilecek bir şeydir. Borçlu olmanın yarattığı stres o kadar ağırdır ki, boşanmanın ana nedenlerinden biri olarak gösterilmektedir. Bu rahatsız edici borçları hedeflemek için bir plan oluşturmak çok önemlidir. Çok düşük faizli borçlar yerine en yüksek faizli borçları ödüyor olmak istersiniz. Örneğin, faiz oranları arasındaki önemli fark nedeniyle kredi kartı borcunuzu ipotek borcunuzu ödemeden çok önce kapatmak isteyeceksiniz.

Yatırım için Ek Gelir

Serbest çalışmak finansal sağlığınızı tamamen değiştiren bir şey olabilir. Tam zamanlı ya da sadece ekstra para kazanmak için serbest çalışan pek çok insan var. Mevcut beceri setiniz, müşterilerden gelen çeşitli projelerden günlük olarak kazanmak için fazlasıyla yeterli olabilir. Bazı freelancer çalışma plartformalarında iş bulmak gerçekten güzel gelir kapıları oluşturabilir.

Sanal asistanlar, toplantıların planlanmasından e-postaların yanıtlanmasına kadar her konuda yardımcı olabilir. Bu işte kazanç oldukça sağlıklı olabilir ve bu yolu seçerseniz potansiyel olarak tam zamanlı istihdama yol açılabilir. Metin yazarlığı ve web tasarımı, pek çok işletme tarafından ihtiyaç duyulan işlerdir. Bir müşteri tabanı oluşturmak zaman alabilir ancak hangi müşterilerle çalışacağınızı siz seçeceksiniz.

Düşük Faiz Oranlı Kredilerden Yararlanarak Kiralık Mülkler

Kiralık mülkler gerçekten pasif gelir elde etmek için harika bir yol olabilir. Elverişli faiz oranları aynı anda birden fazla mülke yatırım yapmanıza olanak tanıyabilirken, elverişsiz yükselen oranlar bunun tam tersini yapabilir. Önemli bir peşinat için yeterli fon toplamak amacıyla bir ev özkaynak kredisi de kullanılabilir. Bu mülkleri kiraya vermek, kiralık birimlerin değeri artarken kar elde etmenizi sağlayabilir. Dikkate alınması gereken bir husus, bir şehrin afet zamanlarında sahip olduğu politikalar olacaktır. En son isteyeceğiniz şey, kiracıların çoğunun kirayı ödeyememesi nedeniyle tahliye işlemlerinin yasaklanmasıdır. Mülk yönetim şirketleri, mülklerin kiralanması ve kiracıların idare edilmesi söz konusu olduğunda büyük bir yardımcı olabilir.

Portföyünüzü Çeşitlendirin

2000'li yılların başında yaşanan teknoloji çöküşü, bir bireyin neden portföyünü çeşitlendirmesi gerektiğine dair harika bir örnektir. Herkesin isteyeceği son şey, tüm finansal birikiminin bir çöküş nedeniyle yok olmasıdır. Otomatik olarak yeniden yatırım yapabileceğiniz temettü ödeyen hisse senetleri gibi yatırım araçlarını araştırmalısınız. Endeks fonları da iyi bir getiri sağlar bunu da araştırmanızı tavsiye ederiz. Yatırım fonlarının yanı sıra tahviller de iyi seçeneklerdir. Gayrimenkul yatırımlarınız da bu çeşitlendirmeye dahil edilmelidir. Bir birey tek bir alana belirli bir yüzdeden fazla yatırım yapmak istemez. Bu nedenle yatırımı sadece emlak, hisse senedi veya benzer bir araç üzerinden yapmamk gerkmektedir. Çeşitlendirmek ve bütçeyi doğru yönetmek yani pörtföyünüzü genişletip, çeşitlendirmek size verim sağlayacaktır. 

Finansal sağlığın için hangisini yapmaya hazırsın? Cevabını bekliyoruz😉
Günde 5 dakika ayırıp kendimi geliştirmeye
36.36 %
Harcamalarımı günlük takip etmeye
22.73 %
Bir danışman ile planlama yapmaya
36.36 %
Benzer hedefi olanlarla bir araya gelmeye
4.55 %
Yorumlar
Kalan Karakter 800