Bitcoin 45 bin doları aştı

Bitcoin'in değeri, küresel piyasalardaki risk iştahının artması ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle 45 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Güncelleme:

Kripto para birimi Bitcoin'in değeri, küresel piyasalardaki risk iştahının yükselmesi ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle birlikte 45 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Coinmarketcap'in analizine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 4,6 artarak 1 trilyon 703 milyar doları geçti.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin ETF'lerine olan talebin artışını sürdürmesiyle son 24 saatte yüzde 5'ten fazla değer kazandı.

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye yönelik beklentileri, Bitcoin'deki artışı destekleyen faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Haftalık yüzde 6,3'ten fazla değer kazancı

Bugün itibarıyla 45 bin 300 dolardan işlem gören Bitcoin, 11 Ocak'tan bu yana en yüksek değerine ulaştı. Haftalık değer kazancı ise yüzde 6,3'ü aştı.

Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana yüzde 70'ten fazla değer kazanmış olsa da, Kasım 2021'deki rekor seviyesi olan 68 bin 990 dolardan hala uzakta bulunuyor. Geçen yılın değer kazancı ise yaklaşık yüzde 157 olmuştu.

Analizlere göre, nisanda gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak yarılanma süreci, kripto paranın fiyatındaki olumlu yönlü ivmenin devam etmesine işaret ediyor.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 2,7 değer kazanarak 2 bin 441 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800