Sizden Gelenler

Muhteşem koy, deniz ve sakinliği ile Selimiye! Fethi Denizmen yazdı

Dağların sardığı yemyeşil bir ortam, bir göl görünümünde muhteşem bir koy, sakin, berrak suları ve sessizliğinde sanki cennetten bir köşe Selimiye, hem gezginler hem Mavi Yolculuk Yatları ve Tekneleri için de popüler bir konaklama yeri.



Selimiye- Mayıs 2018 Foto Mehmet Hundur

Denizi o kadar parlak, temiz, sakin ve suyun kadife gibi ki dokunuşu yüzmeyi doyumsuz kılıyor. Kaldığımız butik otelde kum yok ama kum gibi mini çakıllı bir zeminde denize yürüyerek gidebilirsiniz, hatta yüzme bilmiyorsanız bile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Foto: Mehmet Hundur

Sakinliği ve yürüyüşü de seviyorsanız, konaklamanızda lüksü aramıyor, sadeliği, insanların güler yüzü ve sıcaklığını hissediyorsanız, işte tam da aradığım yer diyebilirsiniz. 

Foto: Mehmet Hundur

Akşamları rıhtımda günlük yöresel balık ve deniz ürünlerini mezeler eşliğinde üzüm bağlarını yudumlarken, keyifli sohbetler içerisinde vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız. Güneş dağların arkasında kaybolurken, gün batımının yansıyan ışıkları ile köy kırmızının en güzel tonlarına bürünmektedir. Masanda çok sevdiğin, hayatın güzelliklerini bilerek yaşayan sevgili baldız ve bacanağınla olmak da apayrı bir güzellik yaratmakta, keyif arttırıcı olmaktadır.

Kaldığımız butik otel ön görünümünde akşam keyfi. Mayıs 2018 – foto FD

(Kaptan Butik Otel – Girişimci Hilal Çoban’a teşekkürlerimizle)

Sabahları erken vakitlerde köyde bir uçtan diğer uca yürümek, dönüş yolunda deniz kenarından yolunu uzatmak, ferah ortam, temiz hava, bol oksijen, mavi ile yeşilin bir arada bulunuşunun verdiği mutluluk hormonları ile deniz kenarında seni bekleyen kahvaltı masana oturmak.

  Her yeri ayrı güzellikte foto: FD

Kıyı boyunca uzanan tek, bilemedin iki katlı köy evleri, ağırlıklı olarak balık menüleri sunan denize nazır restoranları, lezzetli bademleri ile her türlü meyve ve sebzenin bulunduğu, samimi, mütevazi ve misafirperver yerel sakinleri, ziyaretçilerine ayrıcalıklı hizmetler sunan çok sayıda butik otel ve pansiyonları, dalış turları ve kursları, kimliği ve çekici çevresi ile şirin bir köy Selimiye.

Bir başka köşesi – Foto: FD

Tepelerde ne var der ve ilgi gösterirseniz, turistlerin ziyaret ettiği bir kale harabeleri var erken Helenistik dönemlere kadar uzanan. Görülecek yerler arasında gözetleme kulesi, deniz feneri, manastır ve tiyatro yer almakta.

Bir Promanade köşesi – Foto: Mehmet Hundur

Selimiye Video - Coast Guide TR

Selimiye’de plaj arıyorsanız en yakın kumsal 2 km ötedeki Sığ Liman. Adı üstünde oldukça sığ olan plaj Selimiye Koyu’na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy. Güneyinde yemyeşil orman, kuzeyinde hırçın kayalık tepe, cam gibi dip yapısı, batıda Selimiye’ye açılan plaj.

Sığ Liman Video - Coast Guide TR

Selimiye’ye ocak ayının sonlarına doğru ve şubatın başına doğru köyü çevreleyen badem ağaçları bembeyaz çiçekler açar ve sanki kar yağmış gibi bir görüntü oluştururlar. Selimiye'nin havasındaki oksijen zenginliği nedeniyle köyde 100 yaş üstü çok sayıda insan yaşamaktadır.

24 Nisan 2023

Suadiye