Kültür-Sanat

Dizilerden öğrenilen para dersleri!

Netflix dizleri günlük yaşamımızda uygulanabilecek birçok öneri sunuyor! İşte çok sevilen Netflix yapımlarından öneriler ve öğrenilebilecek para dersleri!

15 House of Cards


Netflix, 2013'te ilk orijinal içeriği olan House of Cards'ı yayınlayarak nabız yokladı ve tabiri caizse patladı gitti!

Bununla birlikte, eğer diziyi izlediyseniz, hırs ve aldatma ilgili bu politik dramadan hangi olumlu para dersinin çıkarılabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Pekâlâ, Frank Underwood (Oscar ödüllü Kevin Spacey tarafından canlandırılmıştır) bunu şu ünlü vecizeyle en iyi şekilde ifade etmiştir: “Para, Saratoga'da 10 yıl sonra dağılmaya başlayan büyük malikanedir; güç, yüzyıllardır ayakta kalan o eski taş binadır.”

Para dersi: Para her şey değildir. Frank Underwood'un yöntemleri acımasız, manipülatif ve genellikle korkutucu olsa da bu sözlerle doğru bir noktaya değiniyor. Bazen kendimizi zenginlik arayışına o kadar kaptırırız ki hayatta gerçekten neyin önemli olduğunu gözden kaçırırız. Ayrıca, parayla olan ilişkimiz aşırı strese ve hatta yanlış finansal kararlar almaya yol açabilir. Daha mutlu bir yaşam sürmek için para değerlerinizi yeniden tartmak için Underwood'dan aldığınız mesajı kullanın! Kim bilir belki de paraya ulaşmanın yolu doğru DAVRANIŞı edinerek PARAYLA OLAN İLİŞKİNİZİ geliştirmekten geçiyordur.