Finans

Yapılandırmadan faydalananlar dikkat vergi daireleri gece 12'ye kadar açık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hem önceki yapılandırma hem de 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunu hakkında açıklamalar yaptı.

Zor durumda olan mükellefler yeni sistem sayesinde taksitlerle, düşük faizlerle borçlarını ödeyebilecek.Ödenmemiş borçlar için bu sistemi devreye soktuk.

1997 ÖNCESİ ARACI OLANLARA İYİ HABER

7020 sayılı yeni yapılandırma kanununda, vergiye uyumlu mükelleflere kolaylaştırılmış tecil imkanı getirildi. 1997 öncesi araçlara sahip olanlar, uygulamadan yararlanırlarsa, bu araçlar üzerinden alınacak vergileri almaktan vazgeçiyoruz. Trafikte seyreden eski araçların da çekilmesine imkan sağlayacak.

EN GEÇ ÇARŞAMBA AKŞAMINA KADAR ÖDENMELİ

Gümrük vergisi, gümrük idari para cezaları, trafik, askerlik, seçim, nüfus, karayolu taşıma kanunu cezaları, karayollarından usülsüz geçiş, RTÜK idari para cezaları, öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi ve borçları mutlaka bu Çarşamba akşam saatlerine kadar ödenmeli. Ecrimisillerin da bu Çarşamba günü akşama kadar ödenmesi gerekiyor.

Bu ödemeler, vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azaltıldı, vergi ihtilafları sulh yoluyla çözüldü, vergi incelemelerinde tespit edilen vergilerin dava yoluna gidilmeksizin ödenmesi sağlandı, işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirildi, yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırıldı, matrah ve vergi artırımı getirilerek işletmelerin geleceğe odaklanmaları sağlandı.