Finans

İyi Bir CV İçin Dikkat Etmeniz Gereken 4 Şey

Bir bankaya bir günde 1000 adet başvuru geliyor. Veya bir çağrı merkezine 150 adet. Siz bu başvuruların arasından nasıl sıyrılacaksınız? İlk olumlu intibayı özgeçmişiniz ile yapmanız gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Para Durumu’nda Özlem Denizmen’in konuğu olan Grafton Recruitment Ülke Müdürü Esra Elban Somyürek, iyi bir CV'nin nasıl özellikler...

Bir bankaya bir günde 1000 adet başvuru geliyor. Veya bir çağrı merkezine 150 adet. Siz bu başvuruların arasından nasıl sıyrılacaksınız? İlk olumlu intibayı özgeçmişiniz ile yapmanız gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Para Durumu’nda Özlem Denizmen’in konuğu olan Grafton Recruitment Ülke Müdürü Esra Elban Somyürek, iyi bir CV'nin nasıl özellikler taşıması gerektiğini anlattı:

1: Özgeçmiş kısa ve öz olmalı, doğru bilgiler içermeli. Kişinin profesyonelliğini yansıtmalı. Bir sayfada kendinizi en doğru şekilde tanıtmanız isteniyor. Bu alanı en etkili şekilde kullanmaya alışın.

2: Dil bilgisi önemli. CV kendinizi işverene sunduğunuz ilk doküman. Özenle ve dikkatle hazırlandığını belli etmeli. Ufak imla hataları dahi sizin hakkınızda olumsuz bir görüş oluşmasına sebep olabilir. Dil bilgisi gerçekten önemli.

3: Belli bir alanda uzmanlaşmak isteyen kişilerin, o sektörde staj yapmış olması artı puan kazandırıyor. Kişinin gerçekten bunu arzuladığını ve kendini pekiştirmek için staj yaptığını gösteriyor. Aynı zamanda söz konusu alana duyduğu ilginin samimiyetinin de bir işareti kabul ediliyor.

4: Kariyer ve iş bulma sitelerine yüklediğiniz özgeçmişinizde anahtar kelimeleri kullandığınızdan emin olun. İnsan kaynakları görevlileri ilk olarak bu sitelerin veri tabanlarını anahtar kelimeleri tarayarak inceliyorlar. Eğer iş deneyiminizi, çalışmak istediğiniz alanı ve yetkinliklerinizi yansıtan, bulunduğunuz sektörün anahtar kelimelerine CV'nizde yer vermediyseniz, insan kaynaklarının karşısına çıkma şansınızı henüz ilk adımda kaybediyorsunuz.