Finans

Bedava Uçak Bileti İçin Uçuş Mili Veren Kredi Kartları

Sık seyahat ediyorsanız ya da tatil hedefiniz varsa, kredi kartıyla yaptığınız alışverişlerin puanlarını uçuş mili olarak kazandıran kartlar tam size göre!

Kredi kartları doğru kullanıldığında oldukça avantajlı bir ürün diyebiliriz ve en dikkat çeken avantaj ise kazandırdığı puanlar. Her alışverişte uçuş miline dönüşen puanlar ise seyahat severlerin gözdesi. Üstelik uçuş yaptığınızda da mil kazanıyorsunuz. Kazanılan millerle uçak biletini bedavaya getirebiliyorsunuz. Bilet alırken ödemeyi millerle gerçekleştiriyorsunuz.

Peki hangi kartlar uçuş mili kazandırıyor?

Garanti Bankası Miles & Smiles

Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası ortaklığında çalışan ve Türk Hava Yolları’nın tek resmi kredi kartı olan Miles & Smiles ile yaptığınız alışverişler, mile dönüşüyor. Kazandığınız millerle ödül bilet ve refakatçi bilet alabilir ve uçuş sınıfınızı upgrade edebilirsiniz.

İş Bankası Maximiles

Maximiles’ın öne çıkan özelliği,  bölge ve yolcu kotası olmaksızın uçak bileti fiyatı kadar mille ödeme yapma imkanı tanıması. Maximiles ile yaptığınız her alışverişten MaxiMil kazanır, kazandığınız MaxiMilleri yurtiçi uçuşlarda birebir değerli, yurtdışı uçuşlarda ise 1,5 veya 2 kat değerli kullanırsınız.

ING Pegasus Plus Classic Kart

İsminden de anlaşıldığı gibi bu kart Pegasus havayollarıyla anlaşmalı. Kartla yapılan alışverişlerden, seyahat harcamalarından puan kazanırsınız. Bir ekstre döneminde kazanılabilecek maksimum UçuşPuan miktarı, kart limitinin %0,5’i kadardır. 

Akbank Wings Kredi Kartı

Akbank Wings ile alışverişlerinizden mil puan kazanırken, Axess üye işlerinden yapılan harcamalarla da chip-para kazabiliyorsunuz. Bu biriken chip-paralar otomatik olarak mil puana çevriliyor ve daha çok mil elde etmiş oluyorsunuz. Wings’le biriken millerle Akbank Telefon Şubesinden bilet alabiliyorsunuz. Ayrıca,  GezKanatlan.com üzerinden de uçak bileti, otel konaklaması, tur, gemi turu ve seyahat sigortası alabiliyorsunuz.

Halkbank Parafly

Parafly ile yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız alışverişlerden kazandığınız ParafPara’larınızı Parafly Seyahat Hattı ile alacağınız yurt içi yurt dışı uçak bileti, otel rezervasyonu, cruise ve araç kiralama hizmetlerinde katlı olarak kullanabiliyorsunuz. ParafParanızın yetmemesi durumunda Avans ParafPara kullanarak da işleminizi gerçekletirebiliyorsunuz.

YapıKredi Bankası Adios Kart

Adios kartla yurt içi ve yurt dışı tüm anlaşmalı havayollarından uçak biletleri alabileceğiniz gibi, yurt içi anlaşmalı otobüs şirketlerinden otobüs biletleri de alabiliyorsunuz. Ayırca, yurt içi ve yurt dışı otellerde konaklama, yurt dışı gemi (cruise) seyahatları, yurt içi ve yurt dışı paket turları, araç kiralama olarak da kullanabiliyorsunuz. Üstelik, puan'larınızla satın alacağınız uçak biletleriniz için ayrıca alan vergisi ödemiyorsunuz.Alan vergileri uçak biletinin puan bedeline dahil oluyor.

TEB Kartlar

TEB’in tüm Bireysel/Business Bonus ve Worldcard’larıyla kazandığınız puanları  TEB Seyahat Hattı’nda uçuş mili olarak kullanabiliyor, üstelik kartınızda birikmiş puan olmasa bile avans mil kullanarak hemen istediğiniz havayolu ile istediğiniz yere alan vergisi dahil bedava bilet alabiliyorsunuz.

Not: Eğer yurt dışı seyahati planlıyorsanız ve kredi kartlarınızı yurt dışında kullanacaksanız, Yurt Dışında Kredi Kartı Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler başlıklı konumuza bakmadan geçmeyin!