Sağlık

Psikolojik gelirinizi öğrenmek için bu soruları cevaplayın

Hiç düşündünüz mü psikolojik geliriniz ne kadar diye? Çok mühim bir muhasebe! Bu sorularla yüzleşirseniz bundan sonraki psikolojik bilançonuzda karlı çıkma olasılığınız oldukça yüksek!

112

Farklı şans ve şartlarda doğuyoruz ama hepimiz eşit şartlarda ölüyoruz. Yani bir başka deyişle öldüğümüzde eşitiz.

Yaşamın idaresi bize teslim edildiği noktadan itibaren, şartlarımızın daha iyi olması için, iyi bir aile terbiyesi, yanı sıra iyi bir eğitim ve ardından maddi gelir düzeyi iyi bir meslek veya iyi bir kariyer için bir muhasebe hesabı ile başlamıyor muyuz hayata? Bunun en acılı yılları sınav stresleri ile geçen yaşamın belki de en güzel evrelerinden biri olan ergenlik yıllarımıza denk gelmiyor mu?

Üniversite seçimleri, mezun olduktan sonraki elde edilecek maddi kazanca veya garantisine göre belirleniyor mu? Kaç kişi sevdiği işi yapıyor biliyor musunuz? Sadece yüzde on altısı. Bunu ayrı bir yazımda ele almıştım, durum oldukça trajik. Emin olun.

Peki, aynı planlama psikolojik gelir için yapılıyor mu? Yani geleceğe dair güven, sevgi, şefkat ve benzeri duygu ihtiyaçlarımızın getirisi yüksek kaç tercih kolonu işaretliyoruz gençliğimizde veya halen?

Şu andaki durumumuza bir bakalım mı?