Sağlık

Narı nasıl tüketmeliyiz? 5 kurala dikkat!

Nar A vitamini, bazı B, C, E vitamini ve folik asit içermesinin yanı sıra potasyum, magnezyum, sodyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi mineraller açısından da zengin bir meyve. Ancak bazı durumlarda nar sağlık açısından riskli olabiliyor. İşte nar tüketirken dikkat edilmesi gerekenler.

111 KIŞ MEVSİMİNİN EN SEVİLEN MEYVESİ

Sonbahar ile kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazarların tezgahlarını renklendirmeye başladı. Nar vitamin açısından oldukça zengin bir meyve. Ayrıca içeriğinde bulunan bol miktardaki polifenol sayesinde antioksidan içeriği en yüksek besinler arasında yer alıyor. Tüm bu vitamin, mineral ve antioksidan içeriğiyle nar tam bir şifa deposu adeta. Yapılan çalışmalarda; meyve olarak yenilen narın meyve suyu halinde tüketilmesine oranla 20 kat daha yüksek oranda antioksidan etki sağladığı ortaya konmuş. Buna narın çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin etkisi olduğu düşünülüyor.

Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, nar tüketmeniz için 7 önemli nedeni anlattı;