Haber

Temettü Hocam, Jantsa Jant Sanayi'nin kararını duyurdu

Temettü Hocam, Jantsa Jant Sanayi'nin yüksek bedelsiz kararını açıkladı. Mevcut sermayenin 700 milyon TL'ye yükseleceği belirtilirken, 26.49 TL'den işlem göreceği aktarıldı.

   Temettü Hocam, X hesabından Jantsa Jant Sanayi'nin yüksek bedelsiz kararını paylaştı. %693'lük bedelsiz sermaye artırım için SPK’ya başvuruda bulunulacağını aktaran Temettü Hocam, mevcut sermayenin yaklaşık 612 milyon TL'ye yükseleceğinin sinyalini verdi.

   Portföyünde 100 lot Jantsa hissesi bulunanın 793 lotu olacağını vurgulayan Temettü Hocam, "Bir yüksek bedelsiz kararıda Jantsa Jant Sanayi'den geldi. Jantsa %693'lük bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvuruda bulunacak. Onaylanması halinde mevcut sermayesi 88,24 milyon TL’den 700 milyon TL’ye yükselecek. Buna göre portföyünde 100 lot Jantsa hissesi bulunanın 793 lotu olacak. Güncelde 210,10 TL olan şirket bu fiyattan bölünürse düzeltilmiş pay fiyatı olan 26,49 TL'den işlem görecek" değerlendirmesinde bulundu.

   Temettü Hocam'ın gönderisine gelen yorumlardan bazıları dikkat çekti.

Temettü nedir?

   Temettü, bir şirketin kârının bir kısmının, genellikle belirli bir zaman aralığında (çoğunlukla yıllık) hissedarlarına dağıtılan bir ödeme şeklidir. Şirketin karının bir kısmının hissedarlara dağıtılması, hissedarların şirketin performansından doğrudan faydalanmalarını sağlar.